×
partitë politike, Tetor 2013

Në Argjentinë përfunduan zgjedhjet parlamentare, në bazë të të cilave do të rinovohet përbërja e gjysmës së Dhomës së Ulët të parlamentit dhe një e treta e Dhomës së Lartë.

Kandidati për presidencën e Gjeorgjisë nga koalicioni qeverisës "Ëndrra gjeorgjiane" Georgi Margvellashvili ka grumbulluar 62.16% të votave pas numërimit të fletëve të votimit në 85% të qendrave të votimit.

Parlamenti grek me shumicë votash mbështeti projektligjin që lejon anulimin e financimit shtetëror të partive të përfshira në veprimtari kriminale.

U bë e ditur se Partia "Bashkimi Kristian-Demokrat" (BKD), e cila kryesohet nga Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, mori 690 mijë € si donacion nga familja e industrialistëve Quandt, e cila zotëron pjesën më të madhe të koncernit "BMW".

Formimi i koalicionit qeverisës po ecën me vështirësi në Gjermani. Social-demokratët i kanë parashtruar Partisë Kristiandemokrate (gjermanisht Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU), e cila fitoi në zgjedhjet e shtatorit, një kërkesë të rreptë: të dorëzojë 6 nga 16 portofolet disponuese ministrore.

Në Berlin filluan diskutimet paraprake mbi krijimin e koalicionit qeverisës në bazë të përfundimeve të zgjedhjeve parlamentare të mbajtura më 22 shtator në Gjermani.

"Rusia e Bashkuar" në kushtet e rritjes së konkurrencës politike arriti të konfirmojë statusin e vet si parti e shumicës popullore, deklaroi Presidenti i Rusisë Vladimir Putin në një takim me aktivistët e Partisë "Rusia e Bashkuar".

Aktivistja e të drejtave të njeriut Oinihol Bobonazarova është propozuar si kandidate e vetme për postin e Presidentit të Taxhikistanit nga dy partitë e opozitës.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
29
30
31