×
partitë politike, Janar 2012
Duma Shtetëror - Dhoma e Ulët e parlamentit rus - do të krijojë një grup të posaçëm pune për shqyrtimin e ankesave dhe vërejtjeve që janë marrë pas zgjedhjeve parlamentare të 4 dhjetorit të vitit 2011.
Negociatat e Kryeministrit hungarez Viktor Orban me udhëheqjen e BE-së nuk arritën të
Legjitimiteti i zgjedhjeve presidenciale nuk duhet të vihet në dyshim nëse njëri nga kandidatët nuk mundi të arrijë të regjistrohet dot, deklaroi Sekretari i Shtypit i Kryeministrit rus Dimitri Peskov.
Dy politikanë, që pretendojnë të marrin pjesë në zgjedhjet presidenciale në Rusi, mund të tërhiqen nga gara presidenciale.
Gjashtë përfaqësues të opozitës ruse, të përfaqësuar dhe jo të përfaqësuar në parlament, u ftuan të martën në një takim me Ambasadorin e ri amerikan në Rusi Michael McFaul.
Biznesmeni rus Mihaill Prohorov (Mikhaill Prokhorov), i cili deklaroi mbi synimin e tij për të kandiduar
Kryeministri dhe kandidati presidencial i Rusisë Vladimir Putin ftoi shoqërinë ruse për diskutimin e gjerë të perspektivave të zhvillimit të vendit. Në aktikullin e vet botuar në gazetën ruse “Izvestia” («Известия») dhe në faqen e Internetit putin2012.ru, Vladimir Putin përcaktoi një rreth çështjesh, që do të përfshihen edhe në programin e tij parazgjedhor, dhe i bëri thirrje shoqërisë civile për të ushtruar një kontroll më të rreptë ndaj politikanëve.
Kryeministri rus Vladimir Putin i bëri thirrje shoqërisë ruse për një dialog të gjerë në lidhje me problemet dhe rrugët e zhvillimit të mëtejshëm të vendit.
Në Turkmenistan hyri në fuqi ligji mbi partitë politike, i cili u miratua nga parlamenti dhe u nënshkrua nga Presidenti Gurbangulli Berdimuhamedov më 10 janar.
Ish guvernatori i Massachusetts Mitt Romney zë pozita kryesuese me një distancë të konsiderueshme nga kandidatët e tjerë në zgjedhjet paraprake (primary election) që u zhvilluan në shtetin New Hampshire. Ai fitoi rreth 40% të votave.
Ish-Ministri i Financave i Rusisë Aleksei Kudrin, i cili jo shumë kohë më parë
Në qytetin e dytë më të madh libian Benghazi u njoftua mbi krijimin e Partisë së parë islamike për Reformën dhe Zhvillimin në vend.
Pas numërimit të 50 % votave, gjatë sondazhit të zhvilluar midis votuesve pas mbledhjeve (caucuses)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
5
6
7
8
9
12
14
15
18
19
20
21
22
23
28
29
30
31