×
mbrojtës i të drejtave të njeriut, 2011
Ministria e Punëve të Jashtme të Federatës Ruse përgatiti një raport të posaçëm, në të cilin janë mbledhur prova e fakte të shkeljeve të normave demokratike dhe të drejtave të njeriut në vende të ndryshme.
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR) kënaqi pothuajse plotësisht padinë e të dëmtuarve dhe të afërmve të viktimave të sulmit terrorist në Qendrën Teatrale moskovite në Dubrovka.
Në Kirgistan filloi aksioni një mujor i luftës kundër rrëmbimit të nuseve. Në republikë çdo vit rrëmbehen 15 deri në 16 mijë vajza për martesë të detyruar, duke e shpjeguar këtë me traditat kombëtare.
Sipas njoftimeve të Organizatës së mbrojtjes së të drejtave të njeriut “Human Rights Watch”, ushtarët e Këshillit Kalimtar Kombëtar të Libisë kanë filluar raprezaljet ndaj mbështetësve të ish-Udhëheqësit libian Muammar Gaddafi.
Muammar Gaddafi do të varroset së shpejti në një vend të fshehtë, ndoshta
Hetimi disponon të dhëna mbi porositësin e dyshuar të vrasjes së gazetares së botimit “Novaja Gazeta” («Новая Газета») Anna Politkovskaja, njoftoi Zëdhënësi i Komisionit Hetimor të Rusisë Vladimir Markin.
Konferenca Ndërkombëtare “Andrei Saharov”: alarmi dhe shpresa 2011”, kushtuar 90 vjetorit q
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev do të presë sot Komisioneren e Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut Navanethem Pillay, e cila ndodhet aktualisht me një vizitë në Rusi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31