×
Indonezia, 10 maj 2012
Komiteti Hetimor i Rusisë ka ngritur çështje penale në lidhje me faktin e rrëzimit të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100” në Indonezi. Përveç kësaj do të ndërmerret edhe hetimi ndërkombëtar i shkaqeve të katastrofës. Të gjithë ekspertët pajtohen plotësisht me mendimin se shkak i këtij aksidenti u bë përkimi fatal i dy faktorëve: ndryshimi i befasishëm i kushteve të motit dhe organizimi i dobët i fluturimit të demonstrimit.
Në vendin e rrëzimit të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100” në Indonezi u gjetën trupat pa jetë të pasagjerëve të tij. Numri i tyre nuk bëhet i ditur ende.
Helikopterët indonezianë të kërkimit gjetën fragmente të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100” (“SSJ-100”) në lartësinë 5200 metra (1.6 kilometra) në rajonin e malit Salak. “SSJ-100” u përplas me shpatin vertikal të malit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
12
13
19
20
24
25
26
27
28
29
30