×
dollari, Gusht 2011
Ekonomia botërore po përballet aktualisht me një situatë krejtësisht paradoksale: normat e ulëta të interesit në SHBA u kombinuan me ritmet e ulëta të rritjes së ekonomisë amerikane.
Tregjet botërore të aksioneve shënuan një rritje të ndjeshme. Ato i b
Ulja prej Agjencisë Standard & Poor’s (S & P) e klasifikimit (rating) të kredive të SHBA pati një ndikim të menjëhershëm në të gjitha tregjet botërore të mallrave (stocks) dhe tregjet e aksioneve.
Rubla ruse është nënvlerësuar jashtë mase. Në një konkluzion të tillë arritën ekspertët gjatë studimit të të ashtuquajturit Indeks Big Mac.
Dhoma e Përfaqësuesve të Kongresit amerikan miratoi projekt ligjin mbi rritjen e tavanit të borxhit kombëtar të SHBA. Senati duhet ta miratojë sot dokumentin. Pas kësaj ai do ti paraqitet për nënshkrim Presidentit Barack Obama.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2011
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2011
1
3
4
5
6
7
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31