×
Guantanamo, 2012
Në faqen e Internetit "WikiLeaks" ka nisur publikimi i më shumë se 100 dokumenteve të Departamentit të Mbrojtjes së SHBA lidhur me kushtet e mbajtjes së të dënuarve në burgjet e Irakut dhe në burgun e Guantanamo-s.
Organizatori i dyshuar i sulmeve terroriste të 11shtatorit të vitit 2001 Khalid Sheikh Mohammed, i cili prej
Ish i burgosuri në Guantanamo Ibrahim al-Qosi, i cili punonte si kuzhinier dhe shofer për Osama bin Laden, akuzoi administratën e burgut amerikan për tortura. Të mërkurën ai u kthye në atdhe në Sudan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31