×
teknologjitë bashkëkohore
Teknologjitë e larta do të ndihmojnë shërbimet speciale për garantuar sigurinë e Lojrave Olimpike Dimërore të vitit 2014 në Soçi. Përfaqësuesi i kompanisë ruse "RNT", e cila ka zhvilluar sistemin e informimit "Qytet i sigurt", në një intervistë me Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" sigurisht që nuk i zbuloi të gjitha sekretet, por njoftoi megjithatë disa detaje mjaft interesante.
Shkencëtarët rusë kanë përpunuar një teknologji unikale për kërkimin e hidrokarbureve në fundin e detit. “Banorët rezidentë” të Qendrës inovative "Skolkovo", specialistët e kompanisë “Geonod”, pohojnë se kjo është metoda më efektive dhe më e leverdisshmja ekonomikisht e zbulim-kërkimit sizmik të hidrokarbureve si në stere, ashtu edhe në thellësitë e mëdha.
Ndërtimi i сentralit bërthamor “Kudankullam” në shtetin indian Tamilnad me pjesëmarrjen e Rusisë u ripërtëri. Ai konsiderohet objekt kyç i bashkëpunimit ruso-indian në fushën e atomit paqësor. Vendimi për ripërtëritjen e punës u morr pas dy muajsh “ngrirje”, që lidhej me shfaqjen e kundërshtarëve të projektit.
Në Moskë përfundoi punën Forumi i parë i zhvillimit global "5+5", i cili mblodhi afërsisht 1.5 mijë përfaqësues të rezervave të kuadrove të vendit.
Rusisë i duhet në mënyrë aktive të blejë jashtë shtetit teknologji inovative për modernizimin sa më të shpejtë të ekonomisë së vendit.
Udhëheqësi i madh i proletariatit botëror Vladimir Lenini ndërroi jetë 86 vjet më parë. Dhe 21 janarin tashmë që prej shumë kohësh nuk e quajnë më ditë hidhërimi, si në kohërat sovjetike.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31