×
Mauzole
Jo shumë larg nga Mauzoleu i famshëm Taj Mahal në qytetin verior indian të Agra buçiti një shpërthim.
Mauzoleut të Leninit në Sheshin e Kuq të Moskë iu nevojitet një rikonstruktim urgjent: monumenti po deformohej. I gjithë problemi konsiston në faktin se Mauzoleu është ndërtuar mbi shtresa toke të shkrifta dhe shumë heterogjene përkatësisht përbërjes së vet. Dhe pllaka, mbi të cilën qëndron ai, ka filluar të zhytet dhe të anohet në nivel jo të ekuilibruar. Në mes të prillit përfundoi faza e parë e rikonstruksionit.
Komunistët rusë kanë ndërmend të kundërshtojnë çdo përpjekje për heqjen e trupit të Leninit nga mauzoleu, deklaroi funksionari i lartë i Partisë Komuniste të Rusisë, Vladimir Kashin.
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin nuk është aspak dakord me deklaratat se Mauzoleumi i Leninit nuk ka lidhje me traditat historike dhe fetare ruse. "Madje edhe vetë ideologjia komuniste erdhi nga postulatet e fesë. Thuhet se Mauzoleumi (i Leninit) nuk përputhet me traditën. Pse?
Autoritetet e Etiopisë kanë ndërmend të ndërtojnë një mauzole për Kryeministrin e ndjerë Meles Zenawi. Për këtë ditën e hënë njoftoi Kreu i ri i qeverisë Hailemariam Desalegn.
Një ceremoni e pazakontë u krye dje në Moskë pranë mureve të Kremlinit, përballë Mauzoleut të Leninit.
Udhëheqësi i madh i proletariatit botëror Vladimir Lenini ndërroi jetë 86 vjet më parë. Dhe 21 janarin tashmë që prej shumë kohësh nuk e quajnë më ditë hidhërimi, si në kohërat sovjetike.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30