×
FMN

Kohët e fundit vendet e Evropës Qendrore dhe asaj Lindore po shkaktojnë pakënaqësi gjithnjë në rritje ndër zyrtarët e Fondit Monetar Ndërkombëtar. Kësaj here vlerësimin kritik nga ana e tyre e meritoi Rumania.

Bankat qendrore filluan të zhvillojnë planet e veprimit për mbajtjen e tregjeve financiare në gjendje të qëndrueshme në rast të default-it të SHBA-së.

Kreu i FMN-së Christine Lagarde paralajmëroi se default-i në SHBA mund ta çojë botën në recesion.

FMN-ja uli parashikimin e saj të rritjes së PBB-së së Rusisë nga 2,5 % në 1,5%. E njëjta shifër për vitin 2014 është ulur nga 3,3 % në 3%.

Reforma e kuotave dhe menaxhimit të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) do të jetë një nga temat kryesore të diskutimit në Samitin e "G-20" në Shën Petersburg. Sistemi i ri i ndarjes së kuotave dhe votave në FMN është miratuar që në vitin 2010, por nuk ka hyrë deri tani në fuqi meqenëse nuk është ratifikuar nga një sërë vendesh, duke përfshirë edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ish-Kreu i FMN-së, Dominique Strauss-Kahn, do të kryesojë Këshillin Mbikëqyrës të Bankës Mbarëkombëtare të Zhvillimit Rajonal të Rusisë, e cila i përket kompanisë më të madhe ruse të naftës "Rosneft".

Sipas fjalëve të Presidentit rus Vladimir Putin krijimi i këshillave të reja, fondacioneve dhe organizmave të tjera ndërkombëtare nuk do të jetë "kurë" për të gjitha problemet. Kjo është një qasje e gabuar.
Të enjten Komisioni Europian shprehu mospajtimin e tij me raportin autokritik të Fondit Monetar Ndërkomb
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka publikuar një raport mjaft autokritik në lidhje me paketën e parë të ndihmës financiare për Greqinë, të cilën ai e bashkërenditi me Bashkimin Europian në maj të vitit 2010.
Afrika mund të spostojë Indinë dhe Kinën në rolin e "lokomotivës" të rritjes ekonomike globale. Për këtë thuhet në raportin e FMN-së mbi perspektivat e zhvillimit të ekonomisë së Afrikës në vitet e ardhshme.
Fondi Monetar Ndërkombëtar është i gatshëm t’i japë
Sipas vlerësimeve të ndryshme, rusët ruajnë në bankat e Qipros nga 18-26
BE-ja dhe FMN-ja janë të gatshme për t’i dhënë Qipros një kredi prej 10 miliardë euro. Megjithëse, sipas ekspertëve, Nikosia ka nevojë për 16-17 miliardë euro. Shumën e pamjaftueshme autoritetet qipriote kanë ndërmend ta sigurojnë për llogari të depozitave bankare, duke i ngarkuar me taksa ato. Presidenti i Rusisë Vladimir Putin e ka quajtur këtë taksë "të padrejtë dhe të rrezikshme".
Irlandës dhe Portugalisë mund t’u ofrohen lehtësime shtesë për
Rusia ka më tepër gjasa të diskutojë lehtësimin e kushteve të
Thesari shtetëror i Letonisë ditën e premte i ktheu Fondit Monetar Ndërkomb
Qeveria rumune ka ndërmend të refuzojë kreditë e reja nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN).
Kreu i FMN-së, Christine Lagarde, miratoi planin për delegimin e funksioneve të kontrollit të sektorit bankar të BE-së Bankës Qendrore Europiane (BQE).
Greqia mori kredinë e radhës, të cilën ajo e priste që prej verës së kaluar, në kuadër të programit të dytë të ndihmës nga ana e Bashkimit Europian dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN).
Meksika i dorëzoi Rusisë presidencën në "Njëzetëshen e Madhe". Këtë post vendi kryesues e mban për një vit. Gjatë kësaj kohe Rusia do të përpiqen të gjejë zgjidhje praktike për rimëkëmbjen, shëndoshjen e ekonomisë botërore. Më 1 dhjetor, kur statusi i kryetarit do t’i kalojë vendit zyrtarisht, Presidenti Vladimir Putin do të dalë me një video mesazh drejtuar anëtarëve të "Grupit të Njëzetëshes".
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30