×
HUE
Sipas deklaratës së sotme të Presidentit rus Vladimir Putin, prioritetet kryesore të politikë
Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani kanë bërë një hap tjetër drejt formimit të Bashkimit Ekonomik Euro-Aziatik, i cili do të përcaktojë të ardhmen e tre vendeve.
Kryeministri i Federatës Ruse i konsideron të drejta shpenzimet e Rusisë për proceset integrues në hapësirën postsovjetike.
Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin merr pjesë sot në Minsk në punën e Këshillit Ndërshtetëror - organit më të lartë të Bashkimit Doganor.
Rusia, Kazakistani dhe Bjellorusia do të krijojnë tregun e përbashkët të naftës. Marrëveshja për principet e krijimit të tij është hedhur për ratifikim në Dumën Shtetërore të Federatës Ruse.
Sot në mbledhjen e qeverisë ruse u shqyrtua paketa e dokumenteve që krijojnë kornizën, bazën ligjore për Hapësirën Unike Ekonomike (HUE) të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit. Ajo planifikohet të krijohet aty nga vitit 2012.
HUE,
Qeveria e Federatës Ruse do të shqyrtojë sot paketën kyçe të marrëveshjeve, që përbëjnë bazën e funksionimit të Hapësirës Unike Ekonomike (HUE), ku hyn Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani.
HUE,
Presidentët e Rusisë dhe Kazakistanit, përkatësisht Dimitri Medvediev dhe Nursulltan Nazarbajev, do të zhvillojnë sot në Moskë një takim pune.
Krijimi i Bashkimit Doganor dhe Hapësirës Unike Ekonomike do ti shërbejnë stabilizimit të ekonomive të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në takimin e zhvilluar në Minsk me Presidentin Aleksandër Llukashenko.
Bjellorusia ratifikoi paketën prej 18 marrëveshjesh në lidhje me krijimin e Hapësirës Unike Ekonomike (HUE) në kuadrin e Bashkimit Doganor të Bjellorusisë, Rusisë dhe Kazakistanit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31