×
Altai

Në qarkun e Altait në pyll u gjet një djalosh 20-vjeçar, i cili jeton në një kasolle prej balte dhe nuk e ka parë kurrë qytetërimin.

Në kufijtë e tre fshatrave të rajonit Altai (Siberi), në të cilën njerëzit u infektuan me antraks u vendosën postet e policisë dhe barierat, importimi dhe eksportimi i kafshëve dhe produkteve shtazore është i ndaluar.
Më shumë se 4.000 km u bie të përshkojnë pjesëmarrësve të ekspeditës ndërkombëtare “Altai- malet e arta”. Ajo startoi në qytetin rus Barnaull më 23 korrik dhe do të kalojë nëpër territorin e Altajit të Madh, që shtrihet në katër shtete: Rusi, Mongoli, Kinë dhe Kazakistan.
Gazsjellësi “Altai” me itinerar nga Rusia për në Kinë ë
Sot në Gorni Altai (Siberi) gjatë kërkimit të fragmenteve të anijes kozmike të transportimit të mallrave “Progress” u gjet helikopteri Mi-2, i cili u rrëzua në vitin 1975.
Kushtet e motit po i komplikojnë jashtë mase kërkimet e fragmenteve të anijes kozmike “Progress” në Republikën Altai (Siberi): në male ka rënë dëborë, gjithçka është mbuluar nga një mjegull e dendur.
Rreth 10 persona u drejtuan në spitalin e fshatit Karakoksha, i cili ndodhet rreth 100 km larg vendit të rënies së supozuar të fragmenteve të anijes kozmike ruse të mallrave “Progress”, me ankesa për dhimbje të forta koke, tension të lartë dhe dhimbje fyti.
Në Republikën Altai (Siberi) rifilluan kërkimet e fragmenteve të anijes kozmike të mallrave “Progress M-12M”, të cilat u ndërprenë para se të erret.
Në Altai (në jug të Siberisë) në agim rifilloi kërkimi i fragmenteve
Në Altai (jug i Siberisë Perëndimore) filloi punimet simpoziumi shkencor në të cilin marrin pjesë antropologë, arkeologë, paleontologë dhe paleogjenetikë të autoritetshëm nga e gjithë bota.
Puna për nxjerrjen industriale të arit ka rifilluar në qarkun e Altait pas një
Ndërtimi i hekurudhës së parë në Republikën e Altait-Bijsk-Gorno-Altajsk, do të fillojë që nga viti 2013, në vitin 2015 ajo do të arrijë deri në qytetin Gorno-Altaisk.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31