×
Microsoft, 2013

Kompanitë kryesore botërore të Internetit kanë dënuar vendosmërisht praktikën e përgjimit dhe survejimit prej shërbimeve sekrete të SHBA-së dhe disa vendeve të tjera të përdoruesve të rrjetit mbarëbotëror.

Më 23 gusht korporata Microsoft prezantoi versionin RTM (Released to Manifacturing) të Windows 8.1.

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Bursave (SEC) dhe Ministria amerikane e Drejtësisë nisën një hetim lidhur me dyshimin se Microsoft mund t’u ketë dhënë ryshfete zyrtarëve në Rusi dhe Pakistan, njoftuan mediat e huaja.

Microsoft iu ankua motorit të kërkimit Google për faqet e veta. Kompania i ka renditur Microsoft.com dhe MicrosoftStore.com në mesin e burimeve me përmbajtje pirate, referimet (link) e të cilave Google duhet t’i heqë nga rezultatet e tij të kërkimit.

Korporata Microsoft ka bashkëpunuar me të vërtetë me shërbimet amerikane të inteligjencës, duke u lejuar atyre të marrin të dhënat personale të përdoruesve të shërbimeve të saj, shkruan gazeta “The Guardian”.

Versioni RTM i sistemit operativ Windows 8.1 do të dalë në treg në fund të gushtit të vitit 2013. Kjo është konfirmuar në blogun zyrtar të korporatës Microsoft.

Shoqata tregtare TechNet, e cila përfaqëson Google, Yahoo!, Microsoft, HP, Oracle, Cisco dhe kompani të tjera amerikane, mbështeti projektligjin Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA), i cili lejon autoritetet amerikane të kenë akses në të dhënat e përdoruesve.
Autoritetet antitrust të Bashkimit Evropian mund të deklarojnë për vënien e nj
Zyra e tatimeve e Danimarkës kërkon nga korporata amerikane Miscrosoft t’i paguajë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31