×
Microsoft

Faqet e shërbimit të IP-telefonisë së Skype janë thyer nga hakerët e grupit "Ushtria elektronike siriane".

Kompanitë kryesore botërore të Internetit kanë dënuar vendosmërisht praktikën e përgjimit dhe survejimit prej shërbimeve sekrete të SHBA-së dhe disa vendeve të tjera të përdoruesve të rrjetit mbarëbotëror.

Më 23 gusht korporata Microsoft prezantoi versionin RTM (Released to Manifacturing) të Windows 8.1.

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Bursave (SEC) dhe Ministria amerikane e Drejtësisë nisën një hetim lidhur me dyshimin se Microsoft mund t’u ketë dhënë ryshfete zyrtarëve në Rusi dhe Pakistan, njoftuan mediat e huaja.

Microsoft iu ankua motorit të kërkimit Google për faqet e veta. Kompania i ka renditur Microsoft.com dhe MicrosoftStore.com në mesin e burimeve me përmbajtje pirate, referimet (link) e të cilave Google duhet t’i heqë nga rezultatet e tij të kërkimit.

Korporata Microsoft ka bashkëpunuar me të vërtetë me shërbimet amerikane të inteligjencës, duke u lejuar atyre të marrin të dhënat personale të përdoruesve të shërbimeve të saj, shkruan gazeta “The Guardian”.

Versioni RTM i sistemit operativ Windows 8.1 do të dalë në treg në fund të gushtit të vitit 2013. Kjo është konfirmuar në blogun zyrtar të korporatës Microsoft.

Shoqata tregtare TechNet, e cila përfaqëson Google, Yahoo!, Microsoft, HP, Oracle, Cisco dhe kompani të tjera amerikane, mbështeti projektligjin Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA), i cili lejon autoritetet amerikane të kenë akses në të dhënat e përdoruesve.
Autoritetet antitrust të Bashkimit Evropian mund të deklarojnë për vënien e nj
Zyra e tatimeve e Danimarkës kërkon nga korporata amerikane Miscrosoft t’i paguajë
Kompania Microsoft, e cila zotëron shërbimin Skype, i lejoi agjencive të zbulimit për të përgjuar bisedat dhe për të lexuar korrespondencën e përdoruesve.
Korporata Microsoft ka paraqitur kompjuterin e vet tabletë, të konceptuar si konkurrent ndaj iPad të suksesshëm të Apple. Kompjuteri me ekran touch (prekje) i quajtur Surface u bë projekti i parë i madh i Korporatës Microsoft, të angazhuar kryesisht me softuers në fushën e Gadgets.
Microsoft do të mbështesë përhapjen e programit të kompanisë ruse &ldquo
Microsoft dhe “Laboratori i Kasperski-t” kanë përgatitur një nga ujditë më të mëdha ndërkombëtare. Korporata transnacionale do të furnizojë kompaninë ruse me programet më të fundit Software.
Shërbimet shtetërore të Francës dhe Gjermanisë, që merren me sigurinë kibernetike, i rekomandojnë qytetarëve të vet të mos përdorin përkohësisht browser Internet Explorer të kompanisë Microsoft.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31