×
Burgas-Aleksandrupolis
Parlamenti bullgar votoi të enjten për ndërprerjen e zbatimit të marrëveshjes
Presidenti rus Vladimir Putin ishte ndoshta i fundit nga kryetarët e shteteve që foli me Kryeministrin e Bullgarisë para dorëheqjes së tij.
Rusia si më parë është e interesuar për realizimin e projektit naftësjellës transballkanik Burgas-Aleksandropolis, por është gati të dalë nga ai për shkak të pozitës së Bullgarisë, deklaroi në Moskë Ministri i energjetikës Sergei Shmatko.
Aksionerët e projektit  “Burgas-Aleksandropulis” nuk planifikojnë të mbyllin projektin, dhe se do ti drejtojnë furnizimet e planifikuara nëpërmjet naftësjellësit Siberia Lindore-Oqean Paqësor 2, deklaroi përfaqësuesi i “Transneft” Igor Demin.
  Për llogari të transportit të naftës nëpërmjet "Burgas-Aleksandrupupolis" Bullgaria, mund ta shtonte jo keq buxhetin e vet kombëtar.
Rusia nuk ka marrë nga Bullgaria kurrfarë njoftimesh mbi synimet e udhëheqjes së vendit për projektin e ndërtimit të naftësjellsit Burgas-Aleksandropolis, njoftoi Ministri i energjetikës së Federatës Ruse Sergei Shmatko.
Kompania ruse "Transneft" po diskuton me partnerët e vet në Turqi, Itali dhe Greqi mundësinë e bashkimit, unifikimit të projekteve të tubacioneve për furnizimin e lëndëve hidrokarbure me itinerar "Burgas-Aleksandrupolis" dhe "Samsun-Xhejhan".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31