×
Kaukazi i Veriut
Në rezervatet e Kaukazit të Veriut filloi realizimi i programit të WWF, qëllimi i të cilit është përfundimi i plotësimit të grupeve ekzistuese të kaut të egër (bizonit Evropian) si dhe krijimi i të rejave në pjesën jugore të Rusisë.

Sipas fjalëve të Kreut të Osetisë së Jugut Leonid Tibilov, nuk përjashtohet mundësia që Tbilisi të përgatitë kundër republikës së tij provokime të reja. Një këndvështrim të tillë shprehu Leonid Tibilov në takimin me përfaqësuesin e diskutimeve të Gjenevës nga BE-ja, OSBE-ja dhe OKB-ja, Philippe Lefort në Chinval.

Evenimentet e mëdha ndërkombëtare sportive që po përgatiten në Rusi - Olimpiada dhe Universiada -do të tërheqin në vend shumë turistë nga Europa dhe kësaj mund t’i shërbente për mrekulli heqja e regjimit të vizave.
Në Mahaçkalla, si rezultat i një shpërthimi, është plagosur rëndë Shefi i Departamenit Ndërrajonal të Shërbimit Federal të Sigurimit të RusisëHasan Açillaev. Gruaja e tij u vra.
Në mbrëmjen e 29 gushtit në Karaçaievo-Çerkesia (Republika e Federatë
Nga konsolidimi i përfaqësuesve të nacionaliteteve dhe feve të ndryshme varet e ardhmja e Rusisë, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në takimin në Kisllovodsk me rininë e Kaukazit të Veriut.
Lideri i Ingushetisë Junus-Bek Evkurov i quajti aktet terroriste në Republikën e Kabardino-Ballkarisë &ldquo
Lufta kundër terroristëve duhet të ketë karakter të planifikuar, sistematik. Ata duhen likuiduar jo vetëm në kuadër të shpagimit, ndëshkimit, por dhe të jepen mbi ta goditje preventive mu në vrimat e strofkat e tyre.
Autoritetet e Kabardino-Ballkarisë (Kaukazi i Veriut) kanë kufizuar rrymën e turistëve për në pikat turistike të skive malore të kësaj Republike në lidhje me vendosjen e regjimit të operacionit antiterrorist.
MPB e Rusisë zbuloi kanalin e rekrutimit dhe hedhjes së mercenarëve nga Kaukazi i Veriut në Taxhikistan për pjesëmarrje në akte terroriste, deklaroi Kreu i dikasterit Rashid Nurgalijev, i cili aktualisht ndodhet me një vizitë në Dushanbe.
Qeveria e Federatës Ruse ka ndërmend të fillojë zhvillimin aktiv të qarkut federal të Kaukazit të Veriut me sektorin argar, turizmin dhe investimet shtetërore në ndërtim.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31