×
Këshilli i Federatës

Çështjen e përdorimit të forcave të armatosura të Rusisë jashtë vendit e vendos Presidenti, ndërsa asnjë vendim të tillë tani për tani ai nuk ka marrë, njoftoi Zëdhënësi i Kryetarit të shtetit Dimitri Peskov (Dmitry Peskov).

Viktor Janukoviç mbështet apelin e autoriteteve të Krimesë drejtuar Presidentit të Rusisë Vladimir Putin për dhënien e ndihmës dhe mbrojtjen e banorëve të Krimesë, deklaroi Kryetari i Komitetit të Këshillit të Federatës për Legjislacionin Kushtetues, Andrei Klishas (Andrey Klishas).

Këshilli i Federatës (Dhoma e Lartë e Parlamentit) sot dha një përgjigje pozitive ndaj apelit të Presidentit Vladimir Putin për të lejuar përdorimin e forcave të armatosura të Federatës Ruse në territorin e Ukrainës deri në normalizimin e situatës politiko-shoqërore në këtë vend.

Këshilli i Federatës (Dhoma e Lartë e Parlamentit) i Rusisë ka filluar mbledhjen e jashtëzakonshme për situatën në Ukrainë. Në rendin e ditës të senatorëve rusë është çështja e lejimit të përdorimit të forcave të armatosura ruse në territorin e Ukrainës.

Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin iu drejtua Këshillit të Federatës (Dhoma e Lartë e Parlamentit) për leje për të përdorur forcat e armatosura të Rusisë në territorin e Krimesë.

Në Rusi po përfundon sezoni politik pranveror. Gjatë kohës së sesionit pranveror në fokus të vëmendjes së Dhomës së Lartë të Parlamentit rus - Këshillit të Federatës - ishte sfera sociale. Para së gjithash, dokumentet e projektuara për mbrojtjen e fëmijëve dhe amësisë.

Delegacioni i Këshillit të Federatës Ruse gjatë kësaj jave do të shkojë në Teheran për të diskutuar bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve dhe çështjet që lidhen me programin bërthamor iranian.
Këshilli i Federatës miratoi njëzëri "ligjin e Dima Jakovlev", njofton korrespondenti
Këshilli i Federatës e ratifikoi protokollin mbi pranimin e Rusisë në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT).
Këshilli i Federatës shpalli të premten datën e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale - ato do të mbahen më 4 mars të vitit 2012.
Këshilli i Federatës i Rusisë - Dhoma e Lartë e parlamentit - ka ndërmend të ndryshojë emrin e vet dhe të bëhet Senat.
Në vitet e afërta në Rusi duhet të krijohet një model principialisht i ri i rritjes ekonomike, i bazuar në stimulimin aktiv të iniciativës (ndërmarrjeve) private, aplikimin në masë të inovacioneve, strukturën cilësore industriale dhe financiare.
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev do të paraqesë sot mesazhin e buxhetit të vitit.
Problemit të parandalimit të narkomanisë në radhët e rinisë iu kushtua mbledhja e presidiumit të Këshillit Shtetëror, e cila u zhvillua në qytetin siberian Irkutsk.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev bëri thirrje për masa vendimtare në luftë
Këshilli i Federatës-Dhoma e Lartë e parlamentit rus-ratifikoi Protokollin №14 të Konventës Europiane për të drejtat e njeriut, i cili parashikon reformën e Gjykatës së Strasburgut.
Këshilli i Federatës-Dhoma e lartë e parlamentit të Rusisë-do të
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31