×
Egjipti, Maj 2012
Protestuesit në Kajro i vunë zjarrin selisë parazgjedhore të njërit prej kandidatëve për president Ahmed Shafik, Kryeministrit të fundit të regjimit tashmë të rrëzuar të Hosni Mubarak. Sipas të dhënave të mediave egjiptiane askush nuk u lëndua.
Në zgjedhjet për president në Egjipt pas numërimit të më shumë se gjysmës së fletëve të votimit kryeson Kandidati i “Vlazërisë Myslimane” Mohammed Mursi. Atë e mbështetën pothuajse 31% e votuesve.
Në Egjipt sot është dita e dytë përfundimtare e votimit në zgjedhjet presidenciale, të parat pas revolucionit dhe përmbysjes së presidentit Hosni Mubarak.
Në Egjipt sot fillojnë zgjedhjet presidenciale dy ditore, të parat pas revolucionit dhe dorëheqjes së Hosni Mubarak.
Gjykata Administrative e Egjiptit mori vendimin për pezullimin e zhvillimit të zgjedhjeve presidenciale të planifikuara për në 23-24 maj. Përveç kësaj, në Gjykatën Kushtetuese do të paraqiten amendamentet e miratuara nga parlamenti në Ligjin për të Drejtat politike.
Policia e Minskut arrestoi një grup egjiptianësh që po ndiqnin rrugën nëpërmjet territorit të vendit për në Evropë me pikësynime ekstremiste.
Mijëra demonstrues dolën ditën e premte në rrugët e Kajros
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
2
3
5
6
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
26
27
28
30
31