×
Egjipti, 2011
“Pranvera arabe” u bë një nga ngjarjet më të rëndësishme gjeopolitike të vitit 2011. Pasojat e saj janë kontradiktore dhe të paparashikueshme.
Persona të paidentifikuar hodhën në erë tubacionin e gazit në veri të Gadishullit të Sinait. Ky gazsjellës përdoret për realizimin e furnizimeve të gazit nga Egjipti në Izrael.
Përleshjet e demonstruesve me policinë në qendër të Kajros po vazhdojnë
Në Sheshin Tahrir të kryeqytetit egjiptian rifilluan përleshjet midis policisë dhe demonstruesve. Në prag qeveria e përkohshme e vendit deklaroi mbi dorëheqjen e vet dhe transferimin e pushtetit në duart e Këshillit Ushtarak.
Në qendër të Kajros shpërthyen sërish përleshje midis demonstruesve
Opozita egjiptiane organizoi sot në Sheshin Tahrir një aksion masiv proteste në qendër të Kajros. Shkas për këtë shërbeu projekti i të ashtuquajturës Kartë Kushtetuese, i cili u iniciua nga Qeveria.
Egjipti dhe Arabia Saudite nënshkruan marrëveshjen për ndërtimin e një
Siç njoftoi Kryemjeku sanitar i Federatës Ruse Gennadi Onishçenko, Rusia menjëherë pas BE vendosi ndalimin e importit të farërave nga Egjipti.
BE po heq nga tregu dhe po ndalon përkohësisht importin e të gjitha farërave si dhe farave të fasuleve nga Egjipti pas asaj kur farat e fenugreek (lat.
Siç njoftuan në Qendrën Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC), burim i infeksionit intestinal (të zorrëve) E. coli mund të jenë farat e bathëve (fasuleve) të importuara nga Egjipti.
Disa mijëra veta u mblodhën në sheshin Tahrir në Kairo. Ata kë
Ish Presidenti i Egjiptit Hosni Mubarak, menjëherë pas bashkëshortes së vet Susan Thabit
Ngjarjet që po ndodhin në botën arabe e detyruan Zvicrën të shkelë fshehtësinë e depozitave bankare.
Gjykata e Kairos për shqyrtimin e çështjeve emergjente morri vendimin për riemërimin e të gjitha objekteve shtetërore, rrugëve, shesheve dhe bibiotekave, të emërura për nder të Presidentit Hosni Mubarakut, bashkëshortes Susan Sabit dhe idhtarëve të tij.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30