×
Nobel
Në listën e pretendentëve për çmimin botëror Nobel të vitit 2011 ka hyrë një numër rekord kandidatësh - 241 veta. Për këtë njofton në site e vet Komiteti Norvegjez i Nobel-it.
Çmimi Nobel i Paqes për vitin 2010 do ti dorëzohet mbrojtësit kinez
Sot në Qendrën Shkencore të Akademisë Ruse të Shkencave në Shën Peterburg filloi Takimi i pestë i laureatëve të Çmimit Nobel. Iniciator i projektit ishte laureati rus i Çmimit Nobel Zhores Alferov.
Me Çmim Nobel në ekonomi për vitin 2010 u nderuan dy shkencëtarë amerikanë Piter Daimond dhe Deil Mortensen, si dhe Cristopher Pissarides nga Britania e Madhe.
Dorëzimi i Çmimit Nobel të Paqes për vitin 2010 mbrojtësit kinez të të drejtave të njeriut Liu Xiaobo është vendim i drejtë i marrë nga Komiteti i Çmimit Nobel, mendojnë mbrojtësit rusë të të drejtave të njeriut.
Dorëzimi i Çmimit Nobel i Paqes mbrojtësit kinez të të drejtave t
Çmimi Nobel i Paqes për vitin 2010 iu dorëzua mbrojtësit kinez të të drejtave të njeriut Liu Xiaobo për "luftën e gjatë jo të dhunshme për të drejtat themelore të njeriut në Kinë".
"Çmimi Nobel në fushën e letërsisë për vitin 2010
Në listën e nominantëve për çmimin "Nobel" në letërsi figurojnë edhe emrat e poetëve rusë Bella Ahmadulina dhe Eugjeni Evtushenko.
Më 20 janar të vitit 2009 Barak Obama ia hyri zyrtarisht plotësimit të detyrave të veta në postin më të lartë të SHBA-s.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31