×
manovra ushtarake, Prill 2013
SHBA-ja dhe Koreja e Jugut përfunduan stërvitjet e përbashkëta ushtarake në shkallë të gjerë “Foal Eagle”, të cilat zgjatën plot dy muaj.
Marinarët e Flotës ushtarake ruse të Oqeanit Paqësor realizuan lëshimin
Delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes ruse do të marrë pjesë në konferencën, që do të organizohet në Shtetet e Bashkuara, për organizimin e stërvitjeve të përbashkëta ruso-amerikano-kanadeze anti-terroriste "Vigilant Eagle 2013", të planifikuara në fund të gushtit.
Të hënën gazeta suedeze “Svenska Dagbladet”, duke cituar disa burime në forcat e armatosura të vendit, njoftoi se natën e 29 marsit 2 bombardues “Tu-22M3” (russ.
Të gjitha llojet e forcave të armatosura janë përfshirë në manovrat ushtarake, të cilat fillojnë sot në Tajvan.
Anija e madhe e desantit e Flotës ruse të Detit të Zi "Novoçerkassk"
Nga data 5-23 prill në Detin e Zi do të zhvillohen stërvitjet ndërkomb
Njoftimet në lidhje me shpalljen e luftës Koresë së Jugut nga ana e Penianit dolën në të vërtetë fort të ekzagjeruara. Por ndërmjet dy vendeve fqinje vërehet faktikisht një përshkallëzim i theksuar i tensioneve, duhet thënë. Shumica e ekspertëve dhe politikanëve nuk besojnë në shpërthimin e ndonjë lufte në shkallë të plotë midis tyre, por mundësinë e konflikteve ndërkufitare nuk e përjashtojnë gjatë kësaj.
SHBA-ja transferoi gjuajtësit “F-22” në Korenë e Jugut për përfshirjen në stërvitjet e përbashkëta ushtarake.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2013
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2013
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
24
26
27
28