×
varfëria

Kongresi i SHBA-së ka reduktuar programin e "tollonave ushqimorë" - një nga instrumentet më të famshme të mbështetjes së të varfërve në vend - me rreth 800 milionë dollarë në vit.

Pasuria e 85 njerëzve më të kamur - rreth 1.7 trilionë $ - u barazua me pasurinë e gjysmës më të varfër të popullsisë së planetit (rreth 3.6 miliardë vetë). Për këtë njoftohet në studimin e bërë prej organizatës bamirëse Oxfam.

Venezuela deri në vitin 2019 do të likujdojë plotësisht varfërinë, premtoi ditën e enjte Presidenti i vendit, Nicolas Maduro.

Dhoma e Ulët e Parlamentit të Indisë miratoi projektligjin për akordimin e më shumë se 18 miliardë dollarëve për sigurimin e ushqimit të lirë për pjesën më të varfër të popullsisë.

Qeveria e Indisë ka miratuar një program që u garanton të varfërve furnizimin me produktet ushqimore bazë sipas një sistemi me karta.

Në Perëndim po tingëllojnë me nota gjithnjë e më të larta zërat e skeptikëve, të cilët sfidojnë politikën tradicionale të ndihmës për vendet në zhvillim. Ekspertët thonë se erdhi koha për të ndryshuar rregullat e lojës.
Në vitin 2011 119.6 milionë banorë të Bashkimit Europian ose 24.2% e popullsisë u
Zyra e regjistrimit të popullsisë së SHBA-ve publikoi të dhënat e verifikuara mbi
Sipas raportit të Global Wealth Report, të përgatitur nga Credit Suisse, popullsia e Rusisë dhe popujt e vegjël të Karaibeve zënë vendin e parë në botë përkatësisht nivelit të pabarazisë në pasuri.
Autoritetet italiane do të ulin taksat për shtetasit me të ardhura modeste. Kjo është deklaruar nga Kryeministri i vendit Mario Monti.
Në Spanjë disa veta kanë vjedhur ushqime nga supermarketi për t’ia dhënë ato të varfërve.
Kryeministri rus Vladimir Putin të mërkurën, në takimin me personat e vet t
Një protestë të fuqishme publike shkaktuan në Portugali fjalët e Presidentit të vendit Aníbal Cavaco Silva. Kryetari i shtetit, duke komentuar vendosjen e masave të diktuara fiskale shtrënguese, u ankua për reduktimin e të ardhurave të veta.
Autoritetet kineze përcaktuan kufirin e ri të varfërisë për banorët e zonave rurale.
Rezerva ushqimore në botë kanë mbetur pak më shumë se për 100
Çfarë masash janë të afta që të frenojnë rritjen e pabarazisë sociale? Kjo pyetje po vjen duke u bërë gjithnjë e më aktuale.
Rusia, Bota, popullsia, varfëria, shtresëzimi social
Në Londër po zhvillohet Konferenca kushtuar dhënies së ndihmës Jemenit në luftën kundër terrorizmit.
Në Bashkimin Europian 17% e popullsisë ka të ardhura të pamjaftueshme dhe rrezikon të ndodhet në kufirin kritik të skamjes, flitet në raportin e "Eurostat".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31