×
monitorim

Shërbimet speciale britanike drejtojnë një bazë sekrete në Lindjen e Mesme, misioni i të cilës është interceptimi i thirrjeve telefonike dhe survejimi i korrespondencës në rrjetin Internetit, shkruan gazeta "The Independent", duke cituar dokumentet e deklasifikuara nga ish-bashkëpunëtori i CIA-s në arrati, Edward Snowden.

Një grup prej 70 shitësish (retailers) të huaj dhe kompanish prodhuese kanë ndërmend që së bashku të inspektojnë fabrikat e veshjeve në Bangladesh. Ata do të studiojnë informacionin e detajuar mbi fabrikat, me të cilat ata punojnë dhe do të dërgojnë inspektorë gjatë 9 muajve të ardhshëm.

Rrjeti i pikave eksperimentale optike të Sistemit të kontrollit të hapësirës kozmike do të vendoset në vitet 2013-2014 nga Rusia, ndër të tjera edhe jashtë kufijve të shtetit.
Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike (ANEA) deklaroi mbi ngritjen e një grupi të posaçëm pune për problemin e Iranit ("Irani Task Force").
Në Kinë, në kuadër të fushatës së luftës kundër krimit në Internet, gjatë 2 muajve të fundit janë arrestuar më shumë se 1000 persona.
Ekipi i inspektorëve të SHBA dhe Norvegjisë do të ndërmarrë fluturimin
Rusia anuloi monitorimin sanitar të fluturimeve nga vendet e BE. Që nga dita e sotme aeroplanët që vijnë nga Evropa nuk do të kalojnë më testin e detyrueshëm që u vendos më 26 maj.
Shtetet e Bashkuara duhet të vendosin sanksione kundër Islandës për mosrespektimin nga ajo të Moratoriumit të Reikjavikut ndaj gjyetisë komerciale të balenave. Kështu mendon Ministri i Tregtisë i SHBA Gary Locke.
Në ishujt Kurile të Lindjes së Largët të Federatës Ruse - Iturup, Urup dhe Simushir - do të instalohen sisteme të automatizuara të monitorimit të cunameve.
Situata e krijuar me vëzhguesit gjeorgjianë në Ukrainë është "tentativë për diskreditimin e institutit të monitorimin ndërkombëtar të zgjedhjeve".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30