×
Azia Qendrore
Instituti rus për të Drejtat e Njeriut iu drejtua Agjencisë së OKB-së p
Në Azinë Qendrore po fitojnë gjithnjë e më shumë popullaritet dasmat me nuse të blera. Në këto momente, për shembull, një vajzë turkmene mund të blihet me një çmim prej 10.000 $, ndërsa “kostoja” e një vajze të arsimuar është shumë herë më e lartë.
Kina planifikon aty nga viti 2015 të rrisë deri në 5 herë importet e gazit nga vendet e Azisë Qendrore dhe ta çojë kapacitetin e gazsjellësit me itinerar Azi Qendrore-Kinë deri në 55-60 miliardë metra kub gaz në vit.
Uzbekistani lançoi në Azinë Qendrore rrugën hekurudhore me shpejtësi të
Patriarku i Moskës dhe i Gjithë Rusisë Kirill bekoi ansamblin katedral Uspenskij, i cili u ndërtua në Astana.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31