×
inaugurim, 2013

Ceremonia e inaugurimit të Presidentit të ri të Gjeorgjisë do të zhvillohet më 17 nëntor, njoftoi Komiteti i Ligjeve i Parlamentit gjeorgjian.

Kryetari i Dumës Shtetërore, Sergei Narishkin, do të përfaqësojë Rusinë në ceremoninë e inaugurimit të Presidentit të ri të Iranit, Hassan Rouhani, çështja rreth vizitës së Presidentit të Rusisë Vladimir Putin nuk është diskutuar ende, deklaroi Ambasadori i Iranit në Moskë, Mahmoud-Reza Sajjadi.

Autoritetet iraniane nuk kanë ftuar liderët e SHBA-së dhe Izraelit në ceremoninë e inaugurimit të Presidentit të ri të vendit, Hassan Rouhani.

Ceremonia e 57-të e inaugurimit të Presidentit të SHBA-së u zhvillua pikë për pikë sipas skenarit të regjisuar në përputhje me traditat historike. Në orën 08.30 të mëngjesit Barack Obama dhe Joe Biden së bashku me familjet e tyre mbërritën për pjesëmarrje në shërbesën kishtare në një kishë të vogël pranë Shtëpisë së Bardhë. Pas kësaj të dy ata u nisën për në Capitol Hill.
Barack Obama - një John Kennedy i ri? Në vigjilje të inaugurimit të planifikuar për datën 21 janar të Presidentit të zgjedhur rishtas të Shteteve të Bashkuara, analistët janë vënë në kërkim të paraleleve midis tij dhe atyre veprimtarëve politikë amerikanë që kanë zënë më parë kolltukun presidencial në Shtëpinë e Bardhë. Më shumë përkime, sipas mendimit të tyre, janë pikasur pikërisht me John F. Kennedy. Të dy ata mund të quhet presidentë reformatorë.
Bileta hyrëse në ceremoninë e inaugurimit të Presidentit amerikan Barack Obama, të planifikuar
Asambleja Kombëtare e Venezuelës pranoi kërkesën e Hugo Chavez për shtyrjen e ceremonisë së inaugurimit, që do të organizohej më 10 janar.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31