×
elektorati
Gjykata Kushtetuese e Hungarisë rrëzoi ligjin për zgjedhjet, i cili ka shkaktuar shumë polemika dhe që, sipas mendimit të kritikëve të tij, ishte projektuar për të ndihmuar Kryeministrin aktual Viktor Orban të qëndronte në pushtet.
Mitt Romney dhe Barack Obama u barazuan në rejtingun e simpative të votuesve. Të dhëna të tilla një javë para zgjedhjeve presidenciale në SHBA kanë marrë sociologët. Edhe pse, siç vënë në dukje vetë amerikanët, sistemi zgjedhor i SHBA-së mund të sjellë gjithfarë surprizash.
Të dielën e ardhshme në Ukrainë do të mbahen zgjedhjet parlamentare. Ato do të ndryshojnë në shumë gjëra nga zgjedhjet e mëparshme. Së pari, vetëm gjysma e anëtarëve të Verhovnaja Rada (parlamentit) tani do të zgjidhen nga listat e partive.
Lufta paraelektorale në Ukrainë po vjen duke u ashpërsuar. Kryeministrja Julia Timoshenko iu drejtua direkt
Paraqitja e zgjedhësve në zgjedhjet presidenciale në Ukrainë përbëri 67%. Vëzhguesit nga Parlamenti Europian nuk fiksuan ndofarë shkeljesh të rënda. Gjatë kësaj ata vunë në dukje frymën e hapur dhe demokratike të tyre.
Paraqitja e elektoratit pranë pikave të votimit për të shprehur vullnetin e vet në zgjedhjet e presidentit të Ukrainës aty nga 15.00 sipas orës lokale iu afrua 45 %, njoftoi KQZ-ja. Këto janë të dhënat përkatësisht 38 qarqeve.
Të dielën më 17 janar populli ukrainas do të zgjedhë presidentin e vet të ri, i cili në shumë gjëra do të përcaktojë fatin e vendit për 5 vitet e ardhshme.
Më tepër se 15% e elektoratit votoi në zgjedhjet presidenciale në Ukrainë t
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31