×
droga, 2011
Siç njoftoi të martën Ministri i Punëve të Brendshme dhe i Drejt
Në vitin 2011 në Rusi u konfiskuan 60 ton drogë, njoftoi Drejtori i Shërbimit Federal të Rusisë për kontrollin ndaj trafikimit të drogës Viktor Ivanov.
Qeveria e Holandës ka shtyrë vendosjen e ndalimit për shitjen e marihuanës turistëve deri në maj të vitit 2012.
Sipas të dhënave të Shërbimit Federal të Kontrollit të Drogës, nga përdorimi i narkotikëve në Rusi gjejnë vdekjen çdo vit rreth 70 mijë veta.
Bashkëpunimi me Afganistanin në luftën kundër terrorizmit dhe trafikimit të drogës do të intensifikohet.
Shërbimet speciale të Rusisë shprehen të gatshme për të ndihmuar kolegët e tyre amerikanë për të luftuar drogën afgane nga kozmosi.
Në Evropë mund të krijohet Komiteti Ballkanit Anti-Drogë. Detyrë kryesore e tij do të jetë lufta kundër tranzitit të drogës nëpërmjet territorit të Kosovës. Idenë e krijimit të një strukture të tillë e sugjeroi Rusia.
Siç deklaroi në një konferencë për shtyp në Moskë Kreu i Shërbimit Federal të Rusisë për monitorimin e trafikimit të drogës Viktor Ivanov, legalizimi i drogës në Rusi nuk planifikohet.
Droga afgane destabilizon situatën politike në Ballkan, nëpërmjet të cilit kalon gati 70% e saj, njoftoi Kreu i Shërbimit Federal të Rusisë për Monitorimin e Trafikimit të Drogës Viktor Ivanov.
Shkencëtarët rusë nga Urali kanë deklaruar mbi sukseset e arritura në përpunimin e vaksinës, e cila ndihmon për kapërcimin e varësisë nga opiatet. Siç njofton Agjencia “Interfax”, etapa e parë e hulumtimeve klinike kaloi me sukses.
Njësitë speciale të Rusisë, Kirgistanit dhe Taxhikistanit do të luftojnë bashkarisht kundër trafikimit të drogës në territoret e shteteve të Organizatës së Traktatit mbi Sigurimin Kolektiv (OTSK).
Rusia i propozon BE krijimin e agjencisë së përbashkët për luftën kundër prodhimit dhe trafikimit të drogës nga Afganistani.
Rusia i ofroi Bashkimit Evropian krijimin e agjencisë së përbashkët për
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31