×
OBT

Presidenti rus Vladimir Putin themeloi përfaqësinë e përhershme të Federatës Ruse pranë OBT-së në Gjenevë. Dekreti hyn në fuqi që nga data e nënshkrimit të tij.

Sipas deklaratës së Zëvendëskryeministrit rus Arkadi Dvorkoviç, bërë për Radiokompaninë "Zëri i Rusisë", Rusia beson se vjelja e taksës së riciklimit për automjetet e importuara në Rusi është në përputhje të plotë me rregullat e OBT-së.

OBT-ja është fare pranë nënshkrimit të një marrëveshjeje të re mbi tregtinë ndërkombëtare, e para në më shumë se një dekadë, shkruan gazeta "The Financial Times".

Rusia ka ndërmend të paraqesë një ankesë pranë OBT-së kundër taksave të BE-së për produktet metalurgjike dhe kimike. 

Biznesi rus është duke u përgatitur për të mbrojtur të drejtat e veta në tregjet e huaja. Gjatë vitit të parë të anëtarësimit në Organizatën Botërore të Tregtisë janë evidetuar 79 masa ekzistuese diskriminuese ndaj eksporteve ruse në vendet e OBT-së.

Rusia do të vazhdojë të diskutojë me Komisionin Evropian problemet e "Paketës së Tretë të Energjisë" në kuadër të Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT), pasi ajo, sipas mendimit të Rusisë, po çon drejt shkeljes nga ana e BE-së të obligimeve të veta ndaj Organizatës, deklaroi Drejtori i Departamentit të negociatave tregtare të Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Maksim Medvedkov.

Ditën e martë Bashkimi Evropian do të paraqesë në Gjykatën e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT) një padi kundër Rusisë në lidhje me aplikimin në vend të taksës së riciklimit për automobilat, njofton Agjencia Reuters me referim tek një burim në qarqet diplomatike të BE-së.

Kriza ekonomike globale mund të kapërcehet me anë të bashkëpunimit të tregjeve të zhvilluara me vendet në zhvillim, deklaroi me bindje të plotë Kreu i Organizatës Botërore të Tregtisë, Pascal Lamy.
Marrëdhëniet midis Kinës dhe BE-së kanë hyrë aktualisht në një zonë turbulence mjaft të lartë. Dështoi raundi i parë i negociatave Kinë-BE për zgjidhjen e mosmarrëveshjes tregtare të lidhur me importin e paneleve diellore të prodhimit kinez. Dhoma e Tregtisë për importin dhe eksportin e makinerive dhe produkteve elektronike e Republikës Popullore të Kinës fajësoi për dështimin e plotë të konsultimeve evropianët.
Sot për shkak të rrezikut kërcënues të shpërthimit t
"Unë shpresoj se edhe në të ardhmen ne do të kemi të një
Rusia u bë anëtare me të drejta të plota e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT-së). Për t’ia arritur kësaj dite vendit iu desh të përshkonte një rrugë të gjatë dhe të vështirë. Negociatat e tij me partnerët zgjatën plot 18 vjet. Kushtet që Rusia arriti të përfitonte gjatë negocimit për anëtarësimin në OBT, sipas mendimit të përgjithshëm, janë mjaft të favorshme. Tani vendi do të përballet me një sfidë (detyrë) të re: atij do t’i duhet të mësojë të përdorë me efikasitet mundësitë e organizatës.
Presidenti Vladimir Putin kërkon rritjen e cilësisë së diplomacisë ekonomike për mbrojtjen e interesave të Rusisë në lidhje me anëtarësimin e saj në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT).
Rusia për herë të parë do të marrë pjesë si nj
Organizatës Botërore e Tregtisë ditën e premte përkeqësoi parashikimin për rritjen e tregtisë botërore nga 3.7% në 2.5% për këtë vit.
Presidenti i SHBA Barack Obama ka ndërmend të paraqesë sot një ankesë kund
Komunitetet amerikane të biznesit kanë filluar një fushatë mjaft aktive për të detyruar Kongresin që të anullojë amendamentin famëkeq të “Jackson-Wanik” (“Xhekson-Vanik”) të vitit 1974.
Në lidhje me hyrjen e Rusisë në Organizatën Botërore të Tregtis
Të mërkurën, më 22 gusht, hyri në fuqi protokolli mbi bashkangjitjen e Rusisë me Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Rusia u bë vendi i 156 anëtar i kësaj organizate. Në kohën më të afërt do të fillojë edhe procesi i heqjes së kufizimeve ndaj eksporteve ruse. Anëtarësimi në OBT mbështetet nga një pjesë e madhe e komunitetit ekonomik rus, vërejnë ekspertët.
Sot, më 22 gusht, Rusia u bë zyrtarisht anëtare e plotë, e 156-të, e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT). Ministrat e vendeve anëtare të OBT-së miratuan pranimin e Rusisë në këtë organizatë pas 18 vjet negociatash.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31