×
demografia, 2013

Rusia në 10 vitet e ardhshme do të përballet me një problem, i cili do të përkeqësojë situatën demografike në vend, deklaroi Kryeministri Dimitri Medvediev.

Regjistrimi i popullsisë në Bosnjë dhe Hercegovinë tregoi një rënie të theksuar të popullsisë me 13% që nga viti 1991, kur vendi ishte ende pjesë e Jugosllavisë.

Sipas parashikimit të shkencëtarëve francezë, popullsia e Tokës deri në vitin 2050 do të arrijë shifrën 10 miliardë. Popullsia e Afrikë do të dyfishohet, popullsia e Amerikës do të kalojë miliardin, ndërsa ajo e Europës, në të kundërt, do të reduktohet. Kjo do të sjellë një riorganizim politik të botës dhe luftën për burimet në shterim.

Numri i njerëzve në Tokë deri në vitin 2050 do të rritet, duke arritur shifrën 9 miliardë e 731 milionë njerëz, thuhet në raportin e publikuar të mërkurën nga Instituti Kombëtar francez i Studimeve Demografike.

Britania e Madhe u rendit në vendin e parë në Europë përkatësisht nivelit të lindshmërisë, njoftoi Shërbimi Kombëtar i Statistikave.

Presidenti rus Vladimir Putin u dorëzoi 10 familjeve të mëdha ruse me shumë fëmijë Urdhërin "Lavdia Prindërore".
Popullsia e planetit e ka tejkaluar tashmë shifrën 7 miliardë banorë. Përkatësisht parashikimeve të veta për të ardhmen demografët janë ndarë në dy kampe. Disa argumentojnë se njerëzimin nga mbipopullimi e kërcënon mungesa, pamjaftueshmëria e burimeve natyrore. Të tjerë, përkundrazi, vërejnë tendencën e ngadalësimit të ritmeve të rritjes së saj.
Azia po provon aktualisht mungesën e qindra miliona grave. Sipas të dhënave të Fondit të OKB-së për Popullatën, rajoni është përballur me mungesën e rreth 170 milionë përfaqësuesve të seksit të mrekullueshëm.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31