×
turizmi, 2011
Në 100-vjetorin e fundosjes së “Titanic” me batiskafët rusë të thell
Rrëmuja e madhe, preokupimet e pragut të Vitit të Ri, që kishin përfshirë tradicionalisht qytetet sovjetike në ditët e fundit të vitit 1991, shpërqëndruan vemendjen e banorëve të Bashkimit Sovjetik (BRSS) nga problemet globale.
Pereslavl-Zaleski është një nga qytetet më të bukura dhe shumë të lashta të Rusisë. Ai ndodhet rreth 130 kilometra nga Moska, në bregun e Liqenit Plesheievo (Pleshcheyevo) në rajonin Jaroslavl. Qyteti u themelua në mes të shekullit XII nga Princi (Kniazi) Juri Dollgoruki.
Ky qytet është vendosur në bregun e djathtë të lumit Vollga, jo shumë larg qytetit Ugliç. Informacioni mbi historinë e tij, që ka arritur deri në ditët tona, është shumë i varfër. Dihet se u themelua ai në shekullin e XII.
Bogoljubovo është një fshat i vogël që ndodhet rreth 10 kilometra larg qytetit Vladimir. Në territorin e tij janë ruajtur ndërtesa e objekte që i përkasin shekullit të XII, ku ishte vendosur oborri i fisnikut rus - rezidenca e Princit (Kniazit) Andrei Bogoljubski.
Vladimir - kryeqyteti i lashtë i Rusisë Veri-Lindore, qyteti me famë për kishat e veta gurëbardha me bukuri të paparë të shekullit të XII. Pikërisht Katedralja e mrekullueshme, madhështore Fjetja e Shën Marisë (rus. Успенский Собор - angl.
Rostov i Madh (Rostov Veliky), pa ekzagjerim, mund të quhet një nga qytetet më interesante të moçme ruse.
Ugliç është një nga qytetet më të bukur, më të hijsh
Sergiev Posad është një nga qytetet në qarkun e Moskës që ndodhet rreth 50 kilometra larg kryeqytetit rus.
Kostroma - kështu quhet qyteti që ndodhet 330 kilometra në verilindje të Moskës. Është vendosur ai në brigjet e dy lumenjve - lumit të famshëm Vollga dhe atij më pak të njohur Kostroma.
Në Internet u duk një burim i ri informacioni multimediatik “Harta e gjallë e Rusisë”. I vendosur në portalin http://www.livemaprus.ru ai tregon mbi potencialin turistik të të gjitha rajoneve të vendit.
“Ditët e kulturës shqiptare” do të zhvillohen në Moskë në vitin 2012.
Në Turqi vdiq edhe një qytetare tjetër ruse, e cila u helmua nga alkooli i rremë i përdorur në fund të majit. Viktoria Nikollajeva që nga 20 qershori ndodhej në spital e lidhur me aparaturën e ventilimit artificial të mushkërive (frymëmarrjes artificiale).
Që nga 1 qershori Shqipëria anuloi regjimin e vizave për qytetarët e Federatës Ruse për një periudhë 5 mujore.
Shën Peterburgu filloi realizimin për herë të parë në Rusi i
Në vetëdijen e shumë njerëzve sovjetikë e ashtuquajtura “Perde e hekurt”, e cila pat ndarë Bashkimin Sovjetik nga bota tjetër, u rrëzua vetëm pasi ata fituan lirinë e vërtetë të lëvizjes.
Tuva është dekoruar me medalje të artë në përfundim të pun
Autoritetet e kryeqytetit rus morrën vendimin për rritjen e numrit të hosteleve - hoteleve jo të shtrenjtë, pa komoditete të veçanta, në dhomat e të cilëve akomodohen njëkohësisht disa veta.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31