×
OSBE, 2011
Deklarata e Sekretares Amerikane të Shtetit Hillary Clinton, e cila i quajti zgjedhjet parlamentare të 4 dhjetorit në Rusi si “jo të lira dhe jo të ndershme”, është mungesë respekti ndaj OSBE-së, mendon Ministri i Jashtëm i Federatës Ruse Sergei Lavrov.
Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov refuzoi pjesëmarrjen e vet në takimin
Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) ka nevojë për një reformë të thellë, përndryshe ajo mund të humbasë ndikimin dhe rëndësinë e vet.
Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE) ka vlerësuar zgjedhjet parlamentare në Rusi që para fillimit të votimit.
Kryetari veprues i OSBE-së, Ministri i Jashtëm i Lituanisë Audronius Ažubalis i bëri thirrje sot qeverisë së Shqipërisë dhe opozitës për rinisjen e dialogut politik dhe vazhdimin e zbatimit të reformave.
Asambleja Parlamentare e OSBE-së do të shqyrtojë projekt-rezolutën që bën thirrje
Asambleja Parlamentare e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë do të shqyrtojë projekt-rezolutën kundër trafikimit të organeve njerëzore të paraqitur nga Serbia.
Në Vienë u hap konferenca dyditore e OSBE-së për përpunimin e mënyrave unike të garantimit të sigurisë informative.
Vëzhguesit nga Byroja e instrumenteve demokratikë dhe të drejtave të njeriut të OSBE-së mbërritën në Bjellorusi për monitorimin e seancave gjyqësore në lidhje me çështjen e trazirave masive në Minsk më 19 dhjetor.
SHBA-s dhe BE shprehin keqadhje në lidhje me vendimin e Bjellorusisë për pezullimin n
Britanisë së Madhe “i vjen seriozisht keq” në lidhje me vendimin e Bjellorusis
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31