×
Bosnja e Hercegovina, 2012
Myslimania Amra Babich, e cila është e veshur me ferexhe (hixhab), u zgjodh në postin e
Prokurorët e Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY) kanë kërkuar dënimin me burgim të përjetshëm për ish gjeneralin bosnjak Zdravko Tolimir.
Në Greqi zjarri po i afrohet gjithnjë e më shumë Malin të Shenjtë Athos. Në këtë zonë është shpallur gjendje e jashtëzakonshme. Në qytetet turistike fqinje është ndërmarrë evakuimi urgjent i njerëzve.
Në Srebrenicë sot mijëra njerëz morrën pjesë në ceremonit
Tribunali Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë në Hagë po fillon procesin gjyqësor ndaj Ratko Mlladiç. Ish-Kryekomandantit të ushtrisë së serbëve boshnjakë i janë paraqitur akuzat për krime të kryera kundër njerëzimit në periudhën e viteve 1992-1995 në Bosnjë dhe Hercegovinë. Gjenerali e mohon fajësinë e vet.
Në Sarajevë nën peshën e dëborës u shemb çatia e Pallatit të sportit të lojrave në akull. Siç njoftuan përfaqësuesit e policisë, fatmirësisht askush nuk u lëndua.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31