×
Holanda, Tetor 2013

Tribunali Ndërkombëtar i të Drejtës Detare në Hamburg do të fillojë më 6 nëntor shqyrtimin e ankesës së Holandës lidhur me rastin e ndalimit të aktivistëve të "Greenpeace", të cilët ndodheshin në bordin e anijes "Arctic Sunrise", njoftuan mediat holandeze.

Në Holandë u arrestua një hajdut, i cili hyri me dhunë në banesën e një punonjësi të ambasadës ruse në Hagë.

Presidenti rus Vladimir Putin diskutoi me Kryeministrin e Holandës, Mark Rutte, situatën rreth misionit diplomatik rus në Hagë.

Rusia informoi Holandën dhe Gjykatën Ndërkombëtare të së Drejtës Detare se ajo nuk e pranon procedurën e arbitrazhit lidhur me çështjen e anijes Arctic Sunrise, dhe se nuk ka ndërmend të marrë pjesë në seancat gjyqësore të Gjykatës për çështjen e masave të përkohshme, njoftoi Ministria ruse e Punëve të Jashtme.

Kreu i Komitetit të Dumës Shtetërore ruse për Punët e Jashtme Aleksei Pushkov, pas incidentit të ri me punonjësit e Ambasadës ruse në Holandë, deklaroi se shkelja e Konventës së Vjenës "mund të ketë një efekt bumerangu".

Ministria ruse e Punëve të Jashtme shpreson se autoritetet holandeze do të ndërmarrin të gjitha masat për të hetuar incidentin lidhur me hyrjen me dhunë në apartamentin e diplomatit rus në Hagë, ngjarje e cila ndodhi në mbrëmjen e 17 tetorit.

Në Hagë janë ndërmarrë sërish veprime të paligjshme kundër diplomatëve rusë.

Rusia nuk e konsideron të mjaftueshme faljen e kërkuar nga Holanda në lidhje me situatën, që ka ndodhur me diplomatin Dimitri Borodin në këtë vend, dhe llogarit të marrë ditën e enjte përgjigjet definitive për të gjitha pyetjet e bëra.

Asistenti i Ambasadorit të Holandës në Moskë u rrah nga disa agresorë të panjohur.

Moska bën thirrje për lënien e çështjes së "Greenpeace" në brazdën e procedurave gjyqësore.

Policët holandeze, të përfshirë në incidentin me diplomatin rus, Dimitri Borodin, nuk do të ndëshkohen, deklaroi Ministri i Punëve të Jashtme i Holandës, Frans Timmermans. 

Rusia vazhdon të presë nga Holanda nxjerrjen përpara drejtësisë të personave, të cilët janë përgjegjës për incidentin me këshilltarin e të Dërguarit të Ambasadës Ruse në Hagë, Dimitri Borodin, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme e Rusisë.

Ditën e mërkurë Holanda i kërkoi ndjesë Rusisë për arrestimin në Hagë të diplomatit rus, Dimitri Borodin.

Holanda deklaroi gatishmërinë e vet për t'i kërkuar ndjesë Rusisë në lidhje me incidentin me Ministrin-Këshilltar të Ambasadës ruse në Hagë, Dimitri Borodin, nëse rezulton se ka pasur një shkelje të Konventës së Vjenës mbi Marrëdhëniet Diplomatike.

Holanda duhet të japë një shpjegim të plotë në lidhje me incidentin me diplomatin rus deri në orën 18:00 (sipas kohës së Moskë) të ditës së martë, deklaroi Ministria e Jashtme e Rusisë.

Pala ruse kërkon hetimin e shpejtë, shpjegimin zyrtar dhe që pala holandeze të kërkojë ndjesë në lidhje me incidentin e ndodhur me diplomatin rus në Hagë, njoftoi Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme ruse Aleksandër Llukasheviç.

Ambasadori holandez në Moskë Ron van Dartel është thirrur në Ministrinë ruse të Punëve të Jashtme, për t'i dorëzuar një notë të ashpër në lidhje me incidentin me Ministrin-këshilltar të Federatës Ruse në këtë vend, Dimitri Borodin.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
7
10
12
13
14
19
20
21
22
26
27
28
29
30
31