×
Nagorni-Karabah

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin mendon se zgjidhja e konfliktit të Karabah-ut është e mundur vetëm me mjete politike.

Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov me porosi të Presidentit Dimitri Medvediev vizitoi Armeninë dhe Azerbajxhanin. Ai u takua me homologun e vet armen Eduard Nallnanian dhe i përcolli palës armene propozimet e Rusisë për rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabahut.
Moska shprehet e gatshme ti dorëzojë Baku-së dhe Erevan-it propozime të reja për rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabah-ut.
Për liderët e “Tetëshes së Madhe” puna në Deauville filloi me takimet dypalëshe.
Presidentët e Rusisë, Azerbajxhanit dhe Armenisë, përkatësisht, Dimitri Medvediev, Ilham Aliev dhe Serzh Sargsjan sipas përfundimeve të negociatave miratuan deklaratën e përbashkët për rregullimin e problemit të Nagorni-Karabah-ut.
Presidentët e Rusisë, Armenisë dhe Azerbajxhanit do të negociojnë në lidhje me rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabahut. Takimi i Dimitri Medvedievit, Serzh Sargsjanit dhe Ilham Alievit do të zhvillohet në pikën turistike të skive malore Krasnaja Poliana në afërsi të Sochit.
Problemi i Nagorno-Karabahut do të jetë në vëmendje të takimit të presidentëve të Rusisë, Azerbajxhanit dhe Armenisë , përkatësisht, Dimitri Medvediev, Ilham Aliev dhe Serzh Sargsjan në Sochi.
Takimi i Presidentëve të Rusisë, Armenisë dhe Azerbajxhanit, kushtuar problemeve që kanë të bëjnë me rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabahut, do të zhvillohet më 5 mars, njoftoi shërbimi i shtypit i Kremlinit.
Armenia dhe Azerbajxhani mund të bashkërendisin parimet e rregullimit të konfliktit rreth Nagorni-Karabahut deri në kohën e samitit të OSBE-së që do të zhvillohet në Astana në fillim të dhjetorit. Deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev.
  Hap i parë në dialogun paqësor midis vendeve konfliktuese - Armenisë dhe Azerbajxhanit - do
Presidenti i Rusisë mbërriti në Astrahan, ku do të zhvillohet një takim tripal
Presidentët e Azerbajxhanit dhe Armenisë, përkatësisht Ilham Aliev dhe Serzh Sargsan më 27 tetor do të mbërrijnë në Rusi me ftesë të Presidentit të Federatës Ruse Dimitri Medvediev.
Preambula e dokumentit për rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabahut u bashkërendit, njoftoi Kreu i MPJ së Federatës Ruse (FR) Sergei Lavrov mbi bazë të rezultateve të takimit të Presidentit të FR Dimitri Medvediev me Liderët e Armenisë dhe Azerbajxhanit Serzhe Sarkosjan dhe Ilham Aliev.
Në Sochi do të zhvillohet takimi i radhës, i pesti, i presidentëve t
Rusia nuk sheh asnjë lidhje midis procesit të normalizimit të marrëdhënieve armeno-turke dhe rregullimit të konfliktit rreth Nagornij-Karabahut, deklaroi Kreu i MPJ Sergei Lavrov sipas përfundimeve të negociatave të zhvilluara me homologun e vet armen Eduard Nallbandjan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31