×
Nabucco, 2011
Turqia i dha leje Rusisë për shtrimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”) dhe nënshkroi me Azerbajxhanin marrëveshjen mbi ndërtimin e tubacionit Transanatolik (TAR).
Projekti i tubacionit të gazit “Nabucco”, i cilësuar si prioritar nga Bashkimi Evropian, i
Fillimi i ndërtimit të gazsjellësit “Nabucco” po shtyhet për 2 vjet - nga 2011 deri në vitin 2013. Për këtë, siç dihet, deklaruan përfaqësuesit e konsorciumit të tubacionit.
Vlefta e projektit të gazsjellësit “Nabucco” është rritur deri në 12-15 miliardë euro nga 7,9 miliardë që ishte planifikuar më parë, njofton agjencia informative “Reiter” me referim tek një burim.
Kosto e ndërtimit të tubacionit të gazit “Nabucco” është rritur deri
Duke marrë fjalën në konferencën për shtyp mbajtur sipas rezultateve t
Ndërtimi i gazsjellësit “Nabucco” me gjatësi prej 3,9 mijë
Komisioni Europian dhe Azerbajxhani nënshkruan deklaratën e përbashkët mbi Korridorin Jugor të gazit.
“Korridori jugor i gazit” është problem i Europës dhe jo i Rusisë
Kryetari i Komisionit Europian Jose Manuel Barroso dhe Komisioneri i BE për Energjetikën Gunter Ettinger javën e ardhshme do të vizitojnë Azerbajxhanin dhe Turkmeninë me qëllim të diskutimit të projektit të gazsjellësit "Nabucco".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31