×
Nabucco

Autoritetet e Rumanisë kanë njohur dështimin e projektit të tubacionit të gazit "Nabucco West", duke kërkuar nga partnerët perëndimorë që t’ju kthejnë atyre shumën prej 23 milionë dollarësh të shpenzuar për projektin.

Në Moskë u mbajt Forumi "Gazi i Rusisë-2012". Diskutimi në të u përqëndrua rreth çështjeve të tilla si rritja e prodhimit të gazit natyror nga kompanitë ruse, dinamika e eksporteve, taksimi i prodhuesve. U morr në konsideratë edhe iniciativa e tregtimit të gazit rus në bursë.
Projekti i mbështetur nga Komisioni Europian për ndërtimin e një gazsjellë
Kompania britanike “British Petroleum” (BP) refuzoi të marrë pjesë në projektin e ndërtimit të gazsjellësit “Nabucco”, në të cilin ajo konsiderohej në rolin e furnizuesit kryesor të gazit.
Investitori i dytë i madh i gazsjellësit “Nabucco” mund të distancohet nga projekti. Në gjigandin gjerman të energjetikës RWE deklaruan se do të analizojnë arsyeshmërinë e pjesëmarrjes në ndërtimin e gazsjellësit në fjalë. Më parë për një qëllim të ngjashëm deklaruan në kompaninë hungareze MOL, duke e shpjeguar këtë hap me rritjen e kostos së “Nabucco”. Ekspertët thonë se projekti evropian ka gjithnjë e më pak shanse për realizim dhe i quajnë vendimet e MOL dhe RWE vendimtare për suksesin e tubacionit rus «Rryma Jugore» («Южный поток»).
Gazsjellësi “Nabucco”do të ndërtohet madje dhe në rast të daljes së disa pjesëmarrësve nga projekti, në veçanti, koncernit hungarez MOL.
Kompania hungareze e naftës dhe e gazit MOL po tërhiqet nga projekti “Nabucco” që mbështet nga Bashkimi Evropian. Për këtë njoftoi Kryeministri i Hungarisë Viktor Orban. Ai e shpjegoi këtë me vështirësitë e realizimit të projektit.
Turqia i dha leje Rusisë për shtrimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”) dhe nënshkroi me Azerbajxhanin marrëveshjen mbi ndërtimin e tubacionit Transanatolik (TAR).
Projekti i tubacionit të gazit “Nabucco”, i cilësuar si prioritar nga Bashkimi Evropian, i
Fillimi i ndërtimit të gazsjellësit “Nabucco” po shtyhet për 2 vjet - nga 2011 deri në vitin 2013. Për këtë, siç dihet, deklaruan përfaqësuesit e konsorciumit të tubacionit.
Vlefta e projektit të gazsjellësit “Nabucco” është rritur deri në 12-15 miliardë euro nga 7,9 miliardë që ishte planifikuar më parë, njofton agjencia informative “Reiter” me referim tek një burim.
Kosto e ndërtimit të tubacionit të gazit “Nabucco” është rritur deri
Duke marrë fjalën në konferencën për shtyp mbajtur sipas rezultateve t
Ndërtimi i gazsjellësit “Nabucco” me gjatësi prej 3,9 mijë
Komisioni Europian dhe Azerbajxhani nënshkruan deklaratën e përbashkët mbi Korridorin Jugor të gazit.
“Korridori jugor i gazit” është problem i Europës dhe jo i Rusisë
Kryetari i Komisionit Europian Jose Manuel Barroso dhe Komisioneri i BE për Energjetikën Gunter Ettinger javën e ardhshme do të vizitojnë Azerbajxhanin dhe Turkmeninë me qëllim të diskutimit të projektit të gazsjellësit "Nabucco".
Sipas vlerësimeve të ekspertëve ndërkombëtarë, gazsjellësi Nabucco nuk ka perspektiva.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31