×
orbita, Dhjetor 2011
Grupimit orbital të sistemit satelitor global rus të navigacionit “GLONASS” do ti shtohen edhe 6 satelitë të rinj “GLONASS” dhe me këtë atij do ti dyfishohet numri i planeve, rrafsheve orbitale. “Ne po shqyrtojmë 5 opsione të mundshme për modernizimin e grupimit orbital.
Raketëmbajtësja ruse “Proton-M” pritet të startojë sot nga kozmodromi “Bajkonur
Hëna nuk është i vetmi satelit natyral i Tokës, ajo në të vërtetë ka shumë të tillë. Megjithatë këta satelitë rrotullohen rreth planetit tonë përkohësisht.
Lëshimet e raketëmbajtëseve “Rokot” mund të rifillojnë vetë
Agjencia Hapësinore Evropiane (ESA) me kërkesën e Rusisë ndërmorri edhe
Sipas njoftimit të ekspertit kanadez në sferën e vëzhgimit të aparateve kozmike
Përpjekja e re për të vendosur kontakt me sondën ndërplanetare kozmike ruse “Phobos-Grunt”, e cila u ndërmorr nga stacioni evropian i vrojtimit në Australi, dështoi.
Kina nxorri në obitë satelitin e 10-të të sistemit të vet global të
Qendra ruse e Drejtimit të Fluturimeve ngriti deri në 2 kilometra orbitën e Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
3
4
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
24
25
28
29
30
31