×
orbita, 2011
Grupimit orbital të sistemit satelitor global rus të navigacionit “GLONASS” do ti shtohen edhe 6 satelitë të rinj “GLONASS” dhe me këtë atij do ti dyfishohet numri i planeve, rrafsheve orbitale. “Ne po shqyrtojmë 5 opsione të mundshme për modernizimin e grupimit orbital.
Raketëmbajtësja ruse “Proton-M” pritet të startojë sot nga kozmodromi “Bajkonur
Hëna nuk është i vetmi satelit natyral i Tokës, ajo në të vërtetë ka shumë të tillë. Megjithatë këta satelitë rrotullohen rreth planetit tonë përkohësisht.
Lëshimet e raketëmbajtëseve “Rokot” mund të rifillojnë vetë
Agjencia Hapësinore Evropiane (ESA) me kërkesën e Rusisë ndërmorri edhe
Sipas njoftimit të ekspertit kanadez në sferën e vëzhgimit të aparateve kozmike
Përpjekja e re për të vendosur kontakt me sondën ndërplanetare kozmike ruse “Phobos-Grunt”, e cila u ndërmorr nga stacioni evropian i vrojtimit në Australi, dështoi.
Kina nxorri në obitë satelitin e 10-të të sistemit të vet global të
Qendra ruse e Drejtimit të Fluturimeve ngriti deri në 2 kilometra orbitën e Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Për zhvillimin e përdorimit të sistemit të navigacionit GLONASS në Rusi dhe
Raketëmbajtësja “Sojuz” me satelitin e navigacionit “GLOMASS-M” startoi me sukses nga kozmodromi “Plesetsk” në rajonin Arkhangelsk. Në vitin 2011 në orbitë u nxorrën tashmë 5 satelitë “GLONASS”. Ai që startoi sot duhet të bëhet i gjashti.
Stacioni evropian i vrojtimit, i cili ndodhet në Perth të Australisë, nuk mundi të rivendos
Stacionet evropiane natën në të gdhirë të së martës p
Fragmentet e fazës së dytë të konstruksionit të raketëmbajtëses “Zenit”, e cila nxorri në kozmos stacionin ndërplanetar rus “Phobos-Grunt”, mund të bien në Oqeanin Indian, në afërsi të ishullit Java më 22 nëntor.
Për shpëtimin e stacionit ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” mbetet vetëm
“Qëllimi i operacionit është krijimi i kushteve për uljen e ekuipazhit t
Lartësia e perigjesë së orbitës të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” u rrit sërish me rreth 1 kilometër dhe arriti në 209 kilometra.
Stacioni ndërplanetar rus “Phobos-Grunt”, i cili nuk arriti të dilte dot në trajektoren
Të gjitha përpjekjet për të rivendosur komunikimin me stacionin ndërplanetar “Phobos-Grunt” dështuan. Sot ato po vazhdojnë me shfrytëzimin e stacioneve tokësore të Agjencisë Hapësinore Evropiane dhe NASA-s në Amerikën e Jugut dhe në Australi.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31