×
NASA, Dhjetor 2011
Dy sonda hënore të NASA-s, të cilat u lëshuan më 11 shtator
Agjencia Hapësinore Amerikane (NASA) po zhvillon bisedime me kolegët rusë për blerjen e vendeve në anijet e pilotuara kozmike “Sojuz” pas vitit 2016, njoftoi të mërkurën Zëvendësi i parë i kreut të NASA-s William Gerstenmaier.
Sonda amerikane për hulumtime “Dawn” transmetoi në Tokë fotografi të asteroidit Vesta. Ai është trupi i dytë qiellor, për nga madhësia e vet, në brezin e asteroideve që ndodhen mes Marsit dhe Jupiterit.
Sonda ndërplanetare amerikane “Dawn” (“Agimi”) u ul me sukses deri në lartësinë 210 kilometra nga sipërfaqja e asteroidit Vesta dhe ia hyri fazës më të rëndësishme të studimit të tij.
Administrata kombëtare për Aeronautikën dhe Studimin e hapësirës kozmike
SHBA po zhvillojnë planet për dërgimin aty nga viti 2020 në satelitin e
Anëtarët e ekuipazhit kryesor të ekspeditës së fundit për
Sonda automatike ndërplanetare e NASA-s “Voyager 1”, fluturimi i së cilës po vazhdon tashmë që prej 34 vjetësh, hyri në zonën e panjohur deri tani nga shkencëtarët brenda kufijve të jashtë të Sistemit Diellor.
Astronomët amerikanë kanë zbuluar 18 planete të reja jashtë sistemit tonë diellor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
1
2
3
4
7
9
10
11
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
30
31