×
të drejtat e njeriut, Tetor 2013

Banorët e qendrave të banuara të ndodhura në afërsi të vullkanit italian me famë botërore "Vezuv" iu drejtuan Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Organizata për mbrojtjen e të drejtave të njeriut Amnesty International deklaroi se situata me të drejtat e njeriut në Arabinë Saudite është përkeqësuar.

Hetuesit e OKB-së kanë konstatuar faktin e përdorimit të torturës në burgjet e Libisë dhe kanë regjistruar 27 raste vdekje të shkaktuar nga tortura, që nga fundi i vitit 2011, njoftuan ditën e martë në Zyrën e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut dhe Misionit të Mbështetjes së OKB-së në Libi.

Dhënia fund gjakderdhjes në Siri, heqja e monitorimit diskriminues të Rusisë nga Këshilli i Evropës dhe shkelja e të drejtave të njeriut të lidhura me aksesin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ndaj të dhënave personale të qytetarëve të disa vendeve evropiane - këto janë çështjet kryesore, të cilat ka ndërmend të ngrejë Rusia në sesionin e vjeshtës së Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE) të mbajtur në Pallatin e Strasburgut të Evropës. Për herë të parë në 17 vjet që nga momenti i hyrjes së Rusisë në këtë organizatë në Asamble do të flasë Kryetari i Dhomës së Ulët të parlamentit rus. Fjalimi i Sergei Narishkin - një ngjarje kyçe në historinë e PACE.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30