×
të drejtat e njeriut, 2011
Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin pranoi sot domosdoshmërinë e angazhimit në dialog me ata që janë në opozitë dhe dhënien e mundësisë atyre për të përdorur të drejtat e veta kushtetuese për demonstrata.
Pala ruse po i ofron asistencën e nevojshme ligjore dhe konsullore qytetarit rus Viktor But, i cili
Hetimi disponon të dhëna mbi porositësin e dyshuar të vrasjes së gazetares së botimit “Novaja Gazeta” («Новая Газета») Anna Politkovskaja, njoftoi Zëdhënësi i Komisionit Hetimor të Rusisë Vladimir Markin.
Shumë banorë të Letonisë dhe Estonisë janë pa shtetësi, gjë
Rezultatet e ekspertizës që ka të bëjë me çështjen e
Rusia bën thirrje për respektimin e të drejtave të njeriut në Bjellorusi, por ndryshe nga BE nuk kërcënohet me kurrfarë sanksionesh, deklaroi Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.
“I bëjmë thirrje palës bjelloruse për të mbajtur një
Rusia i propozon Këshillit për të Drejtat e Njeriut të OKB-së të miratojë rezolutën, e cila do të lejojë ndërlidhurinë e të drejtave të njeriut dhe vlerave tradicionale.
Komisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut Navanethem Pillay i është mirënjohëse udhëheqjes së Rusisë për përpjekjet e ndërmarra në çështjen e zhvillimit të instituteve të shoqërisë civile.
Parlamenti Europian më 17 shkurt miratoi rezolutën “Mbi sundimin e ligjit në Rusi”, në të cilën shprehu preokupimin e vet në lidhje me gjendjen e sistemit gjyqësor dhe juridik të Rusisë. Dokumenti duhej të ishte i rreptë, por kurrfarë sensacioni nuk ndodhi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31