×
Julia Timoshenko

Deputetët e parlamentit ukrainas në takimin e së shtunës miratuan vendimin për lirimin e ish-Kryeministres së dënuar të Ukrainës Julia Timoshenko (Yulia Tymoshenko). Sekretari i shtypit i ish-Kryeministres deklaron se Timoshenko është liruar tashmë nga burgu.

Verhovnaja Rada (Parlamenti) e Ukrainës nuk i miratoi projektligjet që e lejonin ish-Kryeministren e dënuar Julia Timoshenko të udhëtonte jashtë vendit për trajtim mjekësor.

Komisioni i faljes pranë Presidentit të Ukrainës refuzoi të falë ish-Kryeministren Julia Timoshenko, njoftoi sot për gazetarët deputeti i Verhovnaja Rada nga fraksioni "Atdheu", Andrei Shevçenko.

Ish-Kryeministrja e Ukrainës, Julia Timoshenko, mbështeti njërin prej opsioneve të lirimit të saj nga burgu, për të cilin politikanët evropianë diskutuan me udhëheqjen e Ukrainës.

Në një kërkesë të publikuar ditën e enjte në faqen e Internetit të partisë "Batkivshchyna" ("Atdheu") nga parlamentarët drejtuar Presidentit të Ukrainës, Viktor Janukoviç, vihet në dukje se 172 deputetë popullorë të Radës mbështesin plotësisht peticionin e të dërguarve të Parlamentit Evropian, Aleksandër Kwasnievsi dhe Pat Cox, mbi lirimin e ish-Kryeministres JuliaTimoshenko.

Qeveria ukrainase po zhvillon bisedime intensive me BE-në në lidhje me çështjen e lirimit të ish-Kryeministres Julia Timoshenko.

Ish-Kryeministrja e dënuar e Ukrainës, Julia Timoshenko, ka filluar të mbajë rregullisht një ditar në Internet.
Prokuroria e Përgjithshme e Ukrainës ndërpreu hetimin lidhur me çështjen e vrasjes së deputetit të Verhovnaja Rada, Eugjeni Shçerban, në vitin 1996, për organizimin e të cilës dyshohej ish-Kryeministrja Julia Timoshenko.
Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut (ECHR) e njohu arrestimin e ish-Kryeministres së Ukrainës, Julia Timoshenko, si të motivuar politikisht dhe e barazoi atë me shkeljen e të drejtave të njeriut.
Të hënën, më 29 prill, ambasadorët e Bashkimit Europian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Ukrainë do të vizitojnë ish-Kryeministren e vendit, Julia Timoshenko, në spitalin e Kharkovit, njoftoi Nënkryetari i Partisë "Atdheu" Grigori Njemirja.
Ish-Kryeministrja e Ukrainës Julia Timoshenko, e dënuar me shtatë vjet burg për shpërdorim të pushtetit, deklaroi mbi qëllimin e saj për të kandiduar për postin e Presidentit të Ukrainës në zgjedhjet e ardhshme në vitin 2015.
Autoritetet franceze janë të shqetësuara për faktin se ish-Kryeministrja Julia Timoshenko dyshohet p
Ish Kryetarja e qeverisë së Ukrainës, liderja e Partisë politike opozitare "Atdheu" (ukr. “Bat'kivshchyna”) Julia Timoshenko, e cila është shtruar për trajtim mjekësor në spitalin e qytetit të Harkovit, e kaloi natën në dhomën e dushit.
Udhëheqësja e opozitës ukrainase Julia Timoshenko, e cila ndodhet aktualisht në burg, ka deklaruar mbi aktin e saj të mosbindjes civile.
Gjykata e Rrethit në Nju Jork hodhi poshtë padinë e ngritur kundër ish-Kryeministres ukrainase
Bashkëshorti i ish-Kryeministres së Ukrainës Julia Timoshenko, Aleksandër Timoshenko, iu drejtua organizatave
"Unë po shpall grevë urie për të protestuar kundër falsifikimit të zgjedhjeve", - thuhet në deklaratën e saj, e cila u lexua sot për gazetarët nga avokati i ish-Kryeministres së Ukrainës Sergei Vllasenko.
Të dielën, më 28 tetor, në Ukrainë do të mbahen zgjedhjet parlamentare. Sipas të dhënave të sociologëve, për të kapërcyer pragun e 5%-ve kanë shans gjashtë parti politike.
Deri në zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare në Ukrainë ka mbetur edhe një javë kohë, ndërsa përfaqësuesit e Bundestagut gjerman i kërcënohen Kievit me hetimin e shkeljeve e parregullsive në procesin e votimit. Në fakt, presioni i BE-së ndaj Kievit nuk do të çojë në aplikimin e sanksioneve serioze kundër Ukrainës, shprehen ekspertët.
Prokuroria e Përgjithshme e Ukrainës është e gatshme që t’i
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31