×
Çekia, Maj 2013
"Rusia është partnerja kryesore dhe kyçe e Republikës Çeke, dhe kjo jo vetëm në politikë e ekonomi, por edhe në fushat e investimeve, tregtisë dhe politikës së sigurisë", - tha Kryeministri çek pas bisedimeve me Kryeministrin e Rusisë, Dimitri Medvediev.
Në Republikën Çeke është grabitur një kamion, i cili transportonte eksponatet e ekspozitës dedikuar Marilyn Monroe.
Republika Çeke nuk e ka me ngut hyrjen në zonën e euros, por edhe nuk
Meteoriti, që ra në Çeljabinsk në shkurt të këtij viti, mund të vëzhgohet nga afër në Pragë që nga data 14 maj.
Një autobus u përplas me një kamion në rajonin e aeroportit ndërkombëtar të Pragës “Ruzyne”, i cili mban emrin e Vaclav Havel. Gjatë aksidentit u lënduan 21 persona.
Në Republikën Çeke shpërtheu një skandal politik. Ministrin e Punëve të Jashtme, Kontin Karel Shvarzenberg, e zuri gjumi në Parlament gjatë fjalimit të Presidentit të vendit, Milosh Zeman.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
16
18
19
20
21
23
24
25
26
28
29
30
31