×
Çekia, 2011
Lajmi mbi vdekjen e Václav Havel jehoi me dhimbje në zemrat e njerëzve si në Republikën e Çekisë, ashtu dhe në Rusi.
Në Ambasadën e Çekisë në Moskë u hap libri i zisë në lidhje me vdekjen e ish Presidentit Václav Havel.
Krerët e qeverive të Republikës Çeke dhe Hungarisë, përkatësisht Petr Necas dhe Viktor Orban, nuk pajtohen me traktatin e ri të BE-së, i cili parashikon rreptësimin e kontrollit mbi shpenzimet e mjeteve buxhetore dhe vëllimet e borxhit shtetëror.
Vënia në shfrytëzim e degës së parë të gazsjellësit “Nord Stream” (“Rryma Veriore”) në qytetin gjerman Lubmin është e lidhur në mënyrë të drejtpërdrejtë me interesat e Republikës Çeke.
Republika Çeke nuk është ende e gatshme të deklarojë datën e pranimit
Mjetet e informimit masiv në Republikën Çeke fituan të drejtën të
Policët çekë kanë ndërmend të “shpërblejnë” shoferët e kthjellët me një shishe birre joalkoolike.
Shërbimi Federal për monitorimin e respektimit të të drejtave të konsumatorëve dhe mirëqenies së njeriut i Rusisë (“Rospotrebnadzor”) rifilloi importin e perimeve nga Republika Çeke dhe Greqia.
4 veta kanë humbur pa lënë gjurmë pas një shpërthimi të fuqishëm në uzinën e prodhimit të lëndëve plasëse në Çeki.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31