×
shkencëtarët, Mars 2013
Shkencëtari rus Aleksandër Poliakov u nderua me çmim për arritjet në fushën e fizikës fundamentale.
Fizikanët që punojnë në Large Hadron Collider (LHC - përshpejtuesi i madh
Meteoriti i Çeljabinskut dikur është shkëputur nga një asteroid relativisht i madh
Arritja e re sensacionale në mjekësi do të ndihmojë për të shpëtuar miliona jetë njerëzish. Shkencëtari rus Konstantin Aglladze ndihmoi biologët japonezë për të krijuar për herë të parë nga qelizat burimore (staminale) indet e një zemre të gjallë njerëzore.
Shkencëtarët shpresojnë të rivendosin popullsinë e tigrave të Amurit (ose ndryshe tigrave të Ussurisë), të cilët janë regjistruar tashmë në Librin e të Kuq të specieve në zhdukje e sipër, në Lindjen e Largët të Rusisë. Për këtë qëllim ata kanë ndërmend të vendosin në habitatin e një tigri të rritur një kafshë grabitqare femër fare të re të këtij lloji, e cila aktualisht jeton në qendrën e rehabilitimit.
Drejtoria kombëtare meteorologjike e Japonisë paraqiti sot sistemin më të ri të paralajmërimit mbi kërcënimin e cunamit.
Në vitin 2014 Sistemi ynë diellor mund të humbasë planetin Mars. Në çdo rast, në atë formë me të cilën jemi mësuar ta shikojmë atë të gjithë ne. Sipas llogaritjeve të shkencëtarëve, në mes të vjeshtës planeti mund të përplaset me kometën S/2013 A1 me diametër prej 50 kilometra. Kjo mund të çojë në pasoja krejtësisht të papritura.
Shkencëtarët e Moskës dhe Novosibirskut përfunduan analizën e par
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
2
3
4
6
9
10
12
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31