×
shkencëtarët, Qershor 2012
Fizikantët kanadezë gjatë një eksperimentit arritën të ngrohin një substancë deri në 4 trilion gradë Celsius. Kjo temepraturë është 250.000 herë më e madhe se temperatura në qendër të Diellit.
Gjurmë të freskëta të Njeriut të Borës (Yeti, Bigfoot) u gjetën në jug të rajonit Kemerovo të Rusisë. Në kërkim të Yetit në Shorian Malore (rus. Горная Шория) - kështu janë quajtur këto vise - u nis një ekip shkencëtarësh hominologë italianë. Ata do të takohen me njerëzit, të cilët i kanë panë këto krijesa misterioze, dhe do të vizitojnë vendet ku herë pas here janë gjetur gjurmë të qëndrimit të tyre: shpellën Azassk dhe malin Karatag.
Shkencëtarët e NASA kanë zbuluar një liqen metani në ekuatorin e satelitit më të madh të Saturnit - Titan - duke studiuar fotot nga bordi i stacionit automatik interplanetar Cassini.
Një grup ekspertësh japonezë për herë të parë kanë zhvilluar teknologjinë e rritjes së indit me shumë shtresa të retinës së syrit të njeriut nga qelizat burimore embrionale.
Rusia po vazhdon të ndihmojë Mongolinë në zgjidhjen e çështjes “së ngrohjes”. Shkencëtarë rusë nga rajone të ndryshme të Siberisë, me porosi të palës mongole, kanë përpunuar një teknologji për të përftuar lëndë djegëse të re, thënë më saktë dy lloje lëndësh djegëse: të ashtuquajturin gaz nga qymyri dhe qymyrin pa tym. Përdorimi i këtyre lëndëve është edhe ekologjik, edhe ekonomik njëkohësisht. Për Mongolinë, veçanërisht për kryeqytetin e saj, të përmbytur nga tymi në çdo kohë të vitit, mënyra në fjalë është thjesht e pazëvendësueshme.
Në rajonin rus të Primorjes po zhvillohet mjaft vrullshëm tregtia e pajisjeve për trembjen e peshkaqenëve. Banorët vendas po sigurohen me to në prag të fillimit të sezonit të plazhit, i cili u pezullua vitin e kaluar për shkak të sulmeve të grabitqareve detare. Ndërkohë oqeanologët i qetësojnë njerëzit duke u shprehur se probabiliteti i përsëritjes së invadimit të peshkaqenëve në këtë rajon është pothuajse i papërfillshëm këtë vit.
Hulumtuesit nga Universiteti i Tokios kanë zhvilluar syzet që mund të vlerësohen si nj
shkencëtarët, Japonia, syzet, dobësimi
Shkencëtarët australianë, duke përdorur një model matematikor, arritën në përfundimin se konsumi i përditshëm i çokollatës së zezë përbën dobi për shëndetin dhe portofolin.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2012
1
2
3
4
5
8
9
10
12
13
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30