×
shkencëtarët, Maj 2012
Shkrirja e akullnajave dhe shtresës sipërfaqësore të tokës në
Biologët amerikanë realizuan një eksperiment me minjtë laboratorikë, i cili tregoi se ngr
Në revistën shkencore “Nature Nanotechnology” u publikuan rezultatet e studimit të shkencë
Shkencëtarët amerikanë zbuluan se jetëgjatësia e njeriut lidhet në mënyrë indirekte me nivelin e arsimit të tij.
Specialistët e NASA-s arritën në konkluzionin, se në Sistemin Diellor numërohen
Fashoja për mbylljen e plagëve VitaVallis, që u përpunua nga shkencë
Predispozimin ndaj sëmundjeve serioze të lëkurës, si për shembull vitiligo
Në vend të akullnajave në malet e Alltaj (Altai) së shpejti do të duken pyje, mendojnë shkencëtarët. Për shkak të ndryshimeve klimatike masivet akullnajore atje po reduktohen në mënyrë të ndjeshme. Gjatë 40 viteve të fundit kanë shkrirë 77 akullnaja. Kjo tendencë, mendojnë specialistët e Universitetit Shtetëror të Alltait, do të ruhet gjatë 10 viteve të ardhshme.
Shkencëtarët rusë po përpunojnë një preparat që ngadalëson proceset e plakjes. "Ilaçi i Makropulosit" do të modelohet nga superkompjuteri "Lomonosov". Në rejtingun e Top-50 të Rusisë dhe Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP ose CIS) superkompjuteri i Universitetit të Moskës renditet në vendin e parë.
Shkencëtarët kanë fiksuar një rrjedhje të madhe të metanit në fundin e Oqeanit të Ngrirë të Veriut. Ekspertët po u bien këmbanave të alarmit - çlirimi i një sasie kaq të madhe të gazit metan në këtë rajon mund të provokojë ndryshimin global të klimës.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
3
4
5
6
9
11
12
13
14
15
16
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31