×
shkencëtarët, Dhjetor 2011
Shkencëtarët nga Zvicra e kanë bërë arin më të fortë se çeliku.
Dy sonda hënore të NASA-s, të cilat u lëshuan më 11 shtator
Shenjat e pranisë në planetin Pluton të molekulave me prejardhje organike, elementeve të jetë
Fizikantët japonezë arritën të zbulojnë se si ka humbur 6 nga 10
Hëna nuk është i vetmi satelit natyral i Tokës, ajo në të vërtetë ka shumë të tillë. Megjithatë këta satelitë rrotullohen rreth planetit tonë përkohësisht.
Shkencëtarët e Organizatës Evropiane për Kërkime Bërthamore (CERN), të cilët punojnë në Large Hadron Collider (LHC), kanë zbuluar një grimcë të re elementare.
Sonda amerikane për hulumtime “Dawn” transmetoi në Tokë fotografi të asteroidit Vesta. Ai është trupi i dytë qiellor, për nga madhësia e vet, në brezin e asteroideve që ndodhen mes Marsit dhe Jupiterit.
Collider (përshpejtuesi më i madh i grimcave në botë) planifikohet të ndërtohet në Japoni, në malet e ishullit jugor japonez Kyushu, ose në rrethinat e qytetit Kitakami në veri të ishullit Honshu.
Një grup shkencëtarësh nga Muzeu i mamuthit në Jakuti (republikë kjo n
Shkencëtarët kazakistanas zbuluan një mineral të ri, të cilin ia dedikuan 20-vjetorit të pavarësisë së vendit të tyre dhe e quajtën NURNAZEN - për nder të Presidentit Nursulltan Nazarbajev.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
24
25
26
28
30
31