×
shkencëtarët, 2011
Shkencëtarët nga Zvicra e kanë bërë arin më të fortë se çeliku.
Dy sonda hënore të NASA-s, të cilat u lëshuan më 11 shtator
Shenjat e pranisë në planetin Pluton të molekulave me prejardhje organike, elementeve të jetë
Fizikantët japonezë arritën të zbulojnë se si ka humbur 6 nga 10
Hëna nuk është i vetmi satelit natyral i Tokës, ajo në të vërtetë ka shumë të tillë. Megjithatë këta satelitë rrotullohen rreth planetit tonë përkohësisht.
Shkencëtarët e Organizatës Evropiane për Kërkime Bërthamore (CERN), të cilët punojnë në Large Hadron Collider (LHC), kanë zbuluar një grimcë të re elementare.
Sonda amerikane për hulumtime “Dawn” transmetoi në Tokë fotografi të asteroidit Vesta. Ai është trupi i dytë qiellor, për nga madhësia e vet, në brezin e asteroideve që ndodhen mes Marsit dhe Jupiterit.
Collider (përshpejtuesi më i madh i grimcave në botë) planifikohet të ndërtohet në Japoni, në malet e ishullit jugor japonez Kyushu, ose në rrethinat e qytetit Kitakami në veri të ishullit Honshu.
Një grup shkencëtarësh nga Muzeu i mamuthit në Jakuti (republikë kjo n
Shkencëtarët kazakistanas zbuluan një mineral të ri, të cilin ia dedikuan 20-vjetorit të pavarësisë së vendit të tyre dhe e quajtën NURNAZEN - për nder të Presidentit Nursulltan Nazarbajev.
Teknologjitë moderne mundësojnë zhvillimin e operacioneve të shpëtimit pa pjesëmarrjen e njerëzve dhe qenve. Shkencëtarët amerikanë kanë shpikur robotin elastik, mjaft fleksibël katërkëmbësh, i cili nga pamja e jashtme ngjason shumë me krimbin.
Ju e ndjeni veten tmerrësisht të lodhur, keni humbur interesin ndaj jetës, me vështirësi e detyroni veten për të punuar?
Sot në Moskë po zhvillohet mbledhja përfundimtare e Konferencës shkencore ndërkombëtare mbi problemet e përshtatjes ndaj ndryshimeve klimatike.
Në Rusi është përpunuar projekti i konstruktimit të anijes unikale kërkimore shkencore, e cila do të bëhet një bazë e vërtetë lundruese për studimin e peshkut të detit.
Sateliti i Universitetit Shtetëror të Moskës (MGU) “Tatiana-2” zbuloi në kozmos dukuri unikale fizike.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31