×
tërmet, Mars 2011
Në Rusi është ndaluar importimi i produkteve ushqimore nga 4 rajone të Japonisë. Si
Dëmi  që iu shkaktua vendit nga tërmeti dhe cunami pranë brigjeve të Japonisë më 11 mars përbën gati 200 miliardë $, mendon qeveria e vendit.
Specialistët japonezë rifilluan punimet meremetuese në 4 reaktorët e dëmtuar t
Tek rusët, që ishin në Japoni, nuk është fiksuar nivel i lartë rrezatimi radioaktiv, njoftoi për gazetarët Ministrja e shëndetësisë Tatjana Golikova. Sipas fjalëve të saj, janë ekzaminuar më shumë se 1 mijë veta.
Ekipeve ruse të shpëtuesve në Japoni iu desh të punonin në kushte të vështira ekstremale, u shpreh Ambasadori i Japonisë në Rusi Masarahu Kono.
Misioni i shpëtuesve rusë në Japoni po përfundon, shkruan gazeta «Комсомольская правда» (“Komsomolskaja pravda”) . Të martën njësia e parë e tyre mori urdhër për tu kthyer në vend.
Shpëtuesit rusë po përfundojnë operacionin e tyre kërkimoro-shpëtues në Japoni. Grupi i parë i shpëtuesve të Lindjes së Largët të Rusisë u nis tashmë nga Tokio për në Habarovsk.
Bashkëshortja e Presidentit të Federatës Ruse Svetllana Medvedieva bëri një vizitë në Ambasadën e Japonisë në Moskë, ku vendosi lule të freskëta dhe la shënimet e veta drejtuar japonezëve në librin e ngushëllimeve.
Dhoma Shoqërore e Rusisë bëri thirrje për dhënien e ndihmës qytetarëve të Japonisë, të cilët u bënë viktima të fatkeqësive natyrore.
Dimitri Medvediev ftoi shtetasit japonezë në Siberi, shkruan botimi “Nezavisimaja gazeta” . Presidenti i Rusisë
Inxhinierët japonezë po bëjnë çdo gjë të mundur, që
Sot nga Habarovsku për në qytetin japonez Nigata u nis avioni AN-74 i Ministrisë për Situatat e Jashtëzakonshme (MSJ) i Rusisë me ndihma humanitare për të dëmtuarit nga tërmeti dhe cunami.
Rusia është e gatshme ti ofrojë ndihmë humanitare Japonisë, për të
Gjermania dhe Australia morën vendimin për transferimin e ambasadave të veta nga Tokio në Osaka, që ndodhet në pjesën jugore të ishullit japonez Honshu.
Dëmi material, që iu shkaktua Japonisë si rezultat i fatkeqësive natyrore të
Po vazhdon lufta e shpëtuesve japonezë me pasojat e avarisë në elektrostacionin atomik  “Fukushima-1”. Rusia dërgoi atje specialistët e vet për konsultime dhe për dhënien e ndihmës specialistëve atomistë vendas.
Në Japoni u rrit numri i bashkëpunëtorëve të grupimit të Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme të Rusisë (MSJ).
Fëmijët japonezë nga familjet, të cilat e pësuan keq gjatë
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30