×
gabime

Kompania amerikane Google kërkoi falje për gabimin e bërë në shërbimin e vet hartografik Google Maps, për shkak të të cilit në hartën e Berlinit në vend të sheshit, që mban emrin e Presidentit të parë të Gjermanisë Theodor Heuss, të enjten në mbrëmje u duk "sheshi i Adolf Hitlerit".

Të martën, duke folur përpara gazetarëve pas një bisede telefonike me Presidentin amerikan Barack Obama, Kryeministri i ardhshëm i Japonisë, Shinzo Abe, gabimisht e quajti Barack Obamën George W. Bush.
NASA publikoi një foto të bërë nga kozmonauti rus Juri Malençenko. Në nënshkrimin në foto thuhej se ky është mali Everest. Foto është publikuar shumë herë nga mediat, por më vonë ekspertët zbuluan gabimin.
Dukja e burgjeve sekrete të CIA-s në Lituani është pasojë e papjekurisë politike të shtetit dhe jo e prirjeve proamerikane.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31